20.7 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomeWaterlandOpluchting na doorbraak in onderzoek naar dood Tamar: "Een beetje van het...

Opluchting na doorbraak in onderzoek naar dood Tamar: “Een beetje van het raadsel weg”

Marken – Op Marken wordt opgelucht ademgehaald nu de gevonden Mazda ook daadwerkelijk bij de aanrijding van de 14-jarige Tamar betrokken lijkt te zijn. De politie laat vandaag weten dat de Duitse wagen zeer waarschijnlijk de auto is die haar heeft aangereden. 

Volgens de politie is het op dit moment eigenlijk nog maar een formaliteit. Een woordvoerder zegt bijna honderd procent zeker te zijn dat de Mazda 3 die in beslag werd genomen in het onderzoek naar de dood van Tamar de auto is die haar heeft aangereden.

Tekst gaat door onder blok.

Mazda 3 in beslag genomen in onderzoek naar dood Tamar (video) –

Zuiderwoude – In het onderzoek naar het noodlottige ongeval waarbij de 14-jarige Tamar is overleden, heeft de politie afgelopen vrijdagavond een grijze Mazda 3 in beslag genomen. Naar aanleiding van de vele tips kwam de recherche deze grijze Mazda 3 op het spoor. De Mazda wordt de komende dagen forensisch onderzocht op sporen.

“Toch een beetje opgelucht, dan is een klein beetje van het raadsel weer weg”, laat een bewoner van Marken weten. “Dat is prettig voor de familie, maar ook voor heel Marken, want we leven allemaal mee.”

Snel meer duidelijkheid

Ook de familie is blij met het snelle werk van de politie, zegt familiewoordvoerder Richard de Weijze. “We hopen dat er nu snel meer duidelijkheid komt wat er precies gebeurd is die avond”, zegt hij tegen NH Nieuws. 

De auto is na één van de bijna 1500 tips die de politie gekregen heeft in Duitsland gevonden. Nu blijkt dat de Mazda direct in verband kan worden gebracht met de dood van  Tamar, wordt het onderzoek uitgebreid naar de eigenaar en de personen die die avond in de auto zaten.

Tekst gaat door onder blok.

Honderden tips over verdachte auto en stukjes plastic in onderzoek dood Tamar –

Marken – De politie heeft sinds gistermiddag en avond al honderden tips binnengekregen over de Mazda 3 en de stukjes plastic die naar boven zijn gekomen in het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Tamar. Op het internet worden verschillende stukjes plastic gelinkt aan het type auto waar naar gezocht wordt.

Duits juridisch systeem

Dat was volgens de politie eerst niet mogelijk omdat de eigenaar een inwoner van Duitsland is en het ‘juridische systeem daar anders werkt’. ,Nu er met de Mazda duidelijk bewijs is gaat het onderzoek de volgende fase in en zal de eigenaar verhoord worden. 

Volgens de politie is de samenwerking met de Duitse autoriteiten goed. De familie van Tamar benadrukt alle vertrouwen te hebben in het onderzoek van de politie.

Van automonteur tot internetspeurder, iedereen is in de ban van onderzoek dood Tamar –

Marken -Meer dan duizend mensen uit onze provincie en ver daarbuiten zoeken mee naar aanknopingspunten over de dood van Tamar van Marken. Tips over het nummerbord van de grijze Mazda, automonteurs die de gevonden schroefjes duiden en online speurders die de politie helpen: “We zijn heel blij met alle reacties”, aldus Tamars moeder Trijntje.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,967FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.7 ° C
21.7 °
19 °
65 %
1.3kmh
1 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.