Edam

Bijzonder: zwarte ooievaar aangetroffen in Edam

Edam – Gewoonlijk laten zwarte ooievaars Nederland letterlijk onder zich voorbij gaan op weg naar hun bestemming. Deze ooievaar besloot echter tot een tussenstop. Dit zorgde voor een melding van twee oplettende voorbijgangers die de Dierenambulance zaterdagochtend belde met de mededeling dat op een bedrijventerrein in Edam een grote zwarte vogel rondliep.

Daar aangekomen, na het nodige zoekwerk, werd de vogel aangetroffen en deze was inderdaad groot ! Met behulp van een vangnet en een reiskooi kon de vogel gered worden. Op de post van de Dierenambulance heeft de vogel zich een paar vissen goed laten smaken. 

De zwarte ooievaars die over Nederland trekken komen vooral vanuit het oosten en reizen via Nederland naar hun overwinteringsgebied in Afrika. De door de dierenambulance gevonden ooievaar is nog een jonger beestje, dit is te zien aan zijn nog niet felgekleurde snavel en poten. De ooievaar zal – na nog een paar visjes – door de dierenambulance naar de vogelopvang worden gebracht om verder aan te sterken.

Wordt donateur van de dierenambulance:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.