29.3 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeEdamBijzonder: zwarte ooievaar aangetroffen in Edam

Bijzonder: zwarte ooievaar aangetroffen in Edam

Edam – Gewoonlijk laten zwarte ooievaars Nederland letterlijk onder zich voorbij gaan op weg naar hun bestemming. Deze ooievaar besloot echter tot een tussenstop. Dit zorgde voor een melding van twee oplettende voorbijgangers die de Dierenambulance zaterdagochtend belde met de mededeling dat op een bedrijventerrein in Edam een grote zwarte vogel rondliep.

Daar aangekomen, na het nodige zoekwerk, werd de vogel aangetroffen en deze was inderdaad groot ! Met behulp van een vangnet en een reiskooi kon de vogel gered worden. Op de post van de Dierenambulance heeft de vogel zich een paar vissen goed laten smaken. 

De zwarte ooievaars die over Nederland trekken komen vooral vanuit het oosten en reizen via Nederland naar hun overwinteringsgebied in Afrika. De door de dierenambulance gevonden ooievaar is nog een jonger beestje, dit is te zien aan zijn nog niet felgekleurde snavel en poten. De ooievaar zal – na nog een paar visjes – door de dierenambulance naar de vogelopvang worden gebracht om verder aan te sterken.

Wordt donateur van de dierenambulance:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
29.3 ° C
30.6 °
27.8 °
51 %
2.2kmh
66 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.