Regionaal

Code geel: zware windstoten tot ca. 80 km/uur

Regionaal – Wie even naar buiten gaat voelt de wind al harder waaien. Zet je tuinmeubelen vast en haal je losse spullen alvast maar binnen. In de loop van vanavond komen er in het westelijk kustgebied zware windstoten voor van ca. 80 km/uur. Het KNMI kondigt code geel af.

In de loop van de nacht zijn in het hele land zware windstoten mogelijk, landinwaarts rond 75 km/uur, in de kustgebieden rond 85 km/uur en aan zee tot 100 km/uur. De wind komt eerst uit een zuidwestelijke richting, woensdagochtend draait de wind naar west. Woensdagmiddag neemt de wind van het zuidwesten uit langzaam af.

Relevant bericht:

Deze week: onstuimig weer en kans op zomerstorm woensdag –

Regionaal – Zo heet en hoogzomers als het een paar weken geleden was, zo herfstachtig is het deze week. Woensdag krijgt ons land mogelijk met een zomerstorm te maken. Dit meldt weeronline.nl. Daarbij kan aan de kust stormkracht komen te staan (windkracht 9) en is kans op zware windstoten van 75-100 km/uur.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.