16.4 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomeRegionaalGroeiend aantal mensen met geldproblemen: "1 op de 5 huishoudens"

Groeiend aantal mensen met geldproblemen: “1 op de 5 huishoudens”

Regionaal – De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) ziet het aantal hulpvragen bij geldproblemen steeds meer stijgen. Volgens de NSR komt dit deels door de coronacrisis. Sinds januari 2020 hebben al ruim 100.000 mensen hulp gezocht via de test op Geldfit.nl. In 2019 ging het om 54.000 mensen over dezelfde periode; dit aantal is dus bijna verdubbeld. Deze test biedt iemand gepaste hulp om zijn of haar geldzaken op orde te krijgen of te houden.

De gevolgen van de coronacrisis zijn zichtbaar. Ruim 1 op de 5 huishoudens heeft momenteel moeite om rekeningen te betalen. In grote steden als Amsterdam, Utrecht of Den Haag loopt dit zelfs op naar ruim 1 op de 3 mensen. De verwachting is dat dit aantal de komende tijd gaat stijgen. Het is daarom belangrijk dat mensen op tijd hulp zoeken als ze te maken hebben met geldproblemen.

Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute licht toe: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met geldzorgen. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we als de Nederlandse Schuldhulproute voorkomen. Dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, het CAK, banken, energieleveranciers, telecomproviders (zorg)verzekeraars en deurwaarders.”

Passend hulpaanbod

Om iemand zo goed mogelijk te helpen, is er een eenvoudige anonieme test ontwikkeld op Geldfit.nl. Aan de hand van enkele vragen krijgt iemand inzicht in zijn of haar financiële situatie en krijgt gelijk gepaste hulp. Dit hulpaanbod bestaat uit tips en tools, maar ook hulpverlening bij een (lokale) instantie. In 2020 hebben tot nu toe ruim 27.000 mensen een passend hulpaanbod ontvangen. Ruim 4.000 hulpvragers hadden hulp nodig bij hun schulden en werden doorverwezen naar bijvoorbeeld vrijwilligersorganisaties of de professionele schuldhulp bij de gemeente. Het andere deel van de hulpvragers had genoeg aan tips en tools.

“We merken dat we gelukkig steeds beter worden gevonden”, aldus Suithoff, die rekening houdt met een stijging van hulpvragen in de komende maanden. “De meeste regelingen die voor corona gelden, houden in september of oktober op en dat zullen wij in het aantal hulpvragen gaan zien. Daar komen de hulpvragen die voortkomen vanuit de coronacrisis nog eens bij.”

Geldfit Nederland – Geldfit

Welkom op Geldfit.nl. We leggen je in een filmpje kort uit hoe het werkt en klik daarna op de knop ‘klik hier om de test te doen’. […]Lees verder…Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. En dan te bedenken dat er heel veel verpichte lasten (bijv.ziektekostenverzekering, eigen bijdrage ziektekosten, div.belastingen e.d.) in 2021 wellicht weer (fiks) verhoogd worden maar vele inkomens nagenoeg gelijk zal blijven of zelfs dalen……….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
16.4 ° C
17.2 °
15.5 °
69 %
5.4kmh
5 %
zo
15 °
ma
19 °
di
20 °
wo
18 °
do
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.