11.7 C
Purmerend
vrijdag 24 maart 2023
HomePurmerendVrienden van het Beusebos: "Stop het dossier Van der valk in de...

Vrienden van het Beusebos: “Stop het dossier Van der valk in de diepste kelder in het stadhuis”

Purmerend – De stichting Vrienden van het Beusebos laat in een brief aan het college en de gemeenteraad weten dat de bouw van het Van der Valk hotel in het Beusebos gaat leiden tot een catastrofe voor zowel de gemeente Purmerend als ook voor Van der Valk.

De stichting geeft aan dat een aantal jaren geleden er een anterieure overeenkomst gesloten is tussen de gemeente en Matser BV/ hotel Van der Valk, met als doel het realiseren van een hotel in een gedeelte van de kom A7/ het Beusebos. “De gemeenteraad stemde voor dit project, mede op basis van een rapport van de LA groep die had becijferd dat er ruimte binnen het Metropoolregio Amsterdam was voor zo’n 800 bedden.”, schrijft het bestuur van de stichting. “Veel meer ruimte was er niet want dan zou vraag en aanbod uit balans raken.”

Maar nu blijkt dat er flinke toename van hotelbedden in de Metropoolregio is geweest, ondanks de bouwstop voor hotels in Amsterdam. “Uit cijfers blijkt dat er sinds 2015 wel 7700 hotelkamers zijn bijgekomen. Dit aantal zal nog groeien met zo’n 1900 kamers, waardoor er een toename is van het aantal kamers in de Metropoolregio met wel 10.000. Er is grote bouwactiviteit in Zaandam, Aalsmeer, Hoofddorp, Halfweg en Schiphol, waarbij, als alle plannen doorgaan, er 14.000 hotelkamers erbij gaan komen. Totaal 24000 kamers zijn er in aantocht.”

De stichting vraagt zich openlijk af voor wie het hotel gebouwd gaat worden. “De bezettingsgraad blijft in de randgemeenten behoorlijk achter, daar wordt nu al gemiddeld 45 tot 50 % gehaald, de helft van de kamers blijft dus leeg en dat was al voor corona. Alleen Amsterdam en Zaandam scoren zo’n 60 %.. En toen kwam de coronacrisis waarbij vele zaken moesten sluiten. In het 2e kwartaal is het totaal aantal overnachtingen met 72% geslonken, waarbij de grootste daling in Noord Holland.”

“Het uitzicht op het einde van de coronacrisis is niet in zicht en ook al zal er in de toekomst een vaccin komen en het nu bestaande virus verslagen zijn, het zal nooit meer worden als voor januari dit jaar. Nieuwe varianten zullen er komen, men wil niet meer massaal bij elkaar zijn, vergaderingen, concerten, congressen etc. zullen allemaal op een andere manier ingevuld gaan worden. Evenals het vele reizen, dat echt heel anders gaat worden.”, geeft de stichting het college en de gemeenteraad mee.

De conclusie van de stichting is dat er een overcapaciteit aan hotelkamers is ontstaan in de regio is, plus een behoorlijk teruglopende stroom toerisme. “Dit is zo duidelijk als wat en daarom verzoeken wij de rem op dit project te zetten want we zijn door de tijd ingehaald.”

“Wij hopen middels dit schrijven u ervan te overtuigen dat het in ieders belang is dat dit dossier de lade ingaat van een kluis in de diepste kelder in het stadhuis, om vervolgens nooit meer het daglicht te zien.”, besluit het bestuur.

Lees de brief van de stichting hieronder:


Relevante artikelen:

Collegebesluit: Beusebos wordt de nieuwe locatie van Van Der Valk –

Purmerend – Het college heeft besloten dat Van Der Valk zich mag gaan vestigen in het Beusebos. Het voorstel van het college heeft als gevolg dat de hotelketen circa 2,3 hectare van het gebied mag gaan gebruiken. Het overige gebied wil het college – conform het coalitieakkoord – gaan inrichten als natuur-, recreatie- en wandelbos met …


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,560VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.2 °
10 °
92 %
1.3kmh
100 %
vr
12 °
za
9 °
zo
8 °
ma
7 °
di
2 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.