14 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
Home112Ongezond ontbijt voor 4 jongeren, krijgen bekeuring

Ongezond ontbijt voor 4 jongeren, krijgen bekeuring

Purmerend – De gemeentelijke handhavers troffen vanochtend rond kwart voor negen 4 jongeren aan die in het bezit waren van 4 lachgascontainers. Ook troffen de handhavers in de omgeving veel troep aan die aan het lachgasgebruik gekoppeld kon worden. Dit laat handhaving weten op Twitter.

De handhavers hebben de vier een bekeuring uitgereikt en hebben de vier al het afval laten opruimen.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (artikel 35.D) is het verboden op of aan de weg, op een andere openbare plaats of in een voor publiek toegankelijk gebouw of terrein op welke manier dan ook lachgas kennelijk bedoeld als drug te gebruiken, te bezitten en te verkopen als daardoor hinder ontstaat voor personen of de openbare orde en veiligheid in gevaar komt of het milieu belast wordt.

Ook wethouder Mario Hegger mengde zich in de discussie op Twitter. “Laat dit een waarschuwing voor anderen zijn. In belang van een ieder is het in Purmerend echt verboden.”

In de Tweede kamer ligt een wetsvoorstel klaar om lachgas op landelijk niveau te verbieden. Het streven is om het verbod op 1 januari 2021 in te laten gaan. Aanleiding was een risicobeoordeling waaruit bleek dat recreatief gebruik van lachgas tot schade aan de volksgezondheid en samenleving leidt. De ‘eigenlijke toepassingen’ van lachgas, zoals in de zorg, technische industrie en horeca, worden van het verbod uitgezonderd.

Een ander laat op Twitter weten dat je de jongeren eigenlijk een voorlichtingsfilmpje zou moeten laten zien waarop iemand die hersenletsel heeft opgelopen door het gebruik van lachgas en hierover vertelt.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14 ° C
14.5 °
12.8 °
76 %
1.8kmh
62 %
ma
18 °
di
18 °
wo
15 °
do
14 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.