112Purmerend

Ongezond ontbijt voor 4 jongeren, krijgen bekeuring

Purmerend – De gemeentelijke handhavers troffen vanochtend rond kwart voor negen 4 jongeren aan die in het bezit waren van 4 lachgascontainers. Ook troffen de handhavers in de omgeving veel troep aan die aan het lachgasgebruik gekoppeld kon worden. Dit laat handhaving weten op Twitter.

De handhavers hebben de vier een bekeuring uitgereikt en hebben de vier al het afval laten opruimen.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (artikel 35.D) is het verboden op of aan de weg, op een andere openbare plaats of in een voor publiek toegankelijk gebouw of terrein op welke manier dan ook lachgas kennelijk bedoeld als drug te gebruiken, te bezitten en te verkopen als daardoor hinder ontstaat voor personen of de openbare orde en veiligheid in gevaar komt of het milieu belast wordt.

Ook wethouder Mario Hegger mengde zich in de discussie op Twitter. “Laat dit een waarschuwing voor anderen zijn. In belang van een ieder is het in Purmerend echt verboden.”

In de Tweede kamer ligt een wetsvoorstel klaar om lachgas op landelijk niveau te verbieden. Het streven is om het verbod op 1 januari 2021 in te laten gaan. Aanleiding was een risicobeoordeling waaruit bleek dat recreatief gebruik van lachgas tot schade aan de volksgezondheid en samenleving leidt. De ‘eigenlijke toepassingen’ van lachgas, zoals in de zorg, technische industrie en horeca, worden van het verbod uitgezonderd.

Een ander laat op Twitter weten dat je de jongeren eigenlijk een voorlichtingsfilmpje zou moeten laten zien waarop iemand die hersenletsel heeft opgelopen door het gebruik van lachgas en hierover vertelt.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.