Sport

Purmerendse Jongerius genomineerd voor speelster van het jaar

Purmerend – De Purmerendse Inger Jongerius is door Rugby Nederland, de Nederlandse Rugbybond, genomineerd voor speelster van het seizoen 2019/2020. Nooit eerder werd een speler of speelster van Rugby Club Waterland genomineerd voor deze onderscheiding.

‘Ik was echt onwijs verrast met dit nieuws. Het is echt een enorme eer.’ In een verklaring van Rugby Nederland wordt Inger geprijsd om haar goede spelinzicht en multi-inzetbaarheid. Verder noemt de bond haar ‘een fysiek sterke en technisch behendige speelster’. Of Inger de prijs in de wacht sleept, hoort ze op 30 september. Tijdens de Ledenvergadering van Rugby Nederland, waar helaas vanwege corona-regels niet veel mensen bij kunnen zijn, wordt dit bekend gemaakt.

Ook is Inger dit seizoen wederom geselecteerd voor het Nederlands Damesteam. Op 31 oktober speelt Oranje een interland tegen Spanje, en de trainingen en voorbereidingen gaan al snel van start.

‘Ik heb er super veel zin in. Door Corona was de wedstrijd tegen Spanje in april afgelast en daarom is hij nu al vroeg in het seizoen ingepland.’ Het team is al aardig op elkaar ingespeeld, want er zijn weinig wijzigingen binnen de selectie. De selectie van het voorgaande seizoen zet eigenlijk voort. Eventueel worden er nog enkele nieuwe meiden gescout. ‘De wedstrijden zijn best snel. Dus het wordt een uitdaging om onszelf en als team helemaal voor te bereiden. Maar we gaan ervoor! De trainingen zijn ingedeeld en we gaan ook nog op trainingsweekend.’

Naast Inger zijn ook Hiske Blom (deze zomer overgekomen van Castricumse RC) en Kyra Elzinga geselecteerd namens Waterland.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.