Regionaal

Rutte: “Een compliment voor ons allemaal”

Regionaal – Vanavond gaven premier Rutte en minister de Jonge een persconferentie. Vandaag was het 6 maanden geleden dat de lockdown door het coronavirus inging.

“Er komt geen groot of onverwachts nieuws vandaag.”, begint premier Rutte de persconferentie. De premier maakte complimenten voor iedereen. “Hoe goed wij het als land doen blijkt dat er in het andere landen de verspreiding van het coronavirus ontploft.”

Rutte zegt verder dat discotheken en nachtclubs niet open mogen. Die maatregel zou vandaag eindigen, maar wordt nu verlengd. “Het reductiegetal moet echt onder de één om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.”

Rutte zegt dat we moeten kijken wat er allemaal wel kan, omdat we ons aan de regels houden. “Het verschil met een half jaar geleden, je kunt na een week hard werken een biertje drinken met vrienden op het terras of uit eten.”

Minister De Jonge vult Rutte aan: “We werken met voortschrijdend inzicht en weten steeds beter hoe het virus werkt. We weten ook steeds beter hoe je het eronder krijgt.” Solidariteit is volgens de minister belangrijk: “Het vergt alertheid, saamhorigheid en uithoudingsvermogen.”

Rutte: “Zolang het vaccin of medicijnen er niet zijn moeten we nog steeds in de anderhalve meter samenleving leven, handen wassen en werk thuis.” De Jonge: “De eerste resultaten van het vaccin zijn bemoedigend.”

Het aantal vastgestelde besmettingen is ongeveer gelijk gebleven. 126 mensen liggen in het ziekenhuis met Corona, waarvan 33 op de IC.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.