Purmerend

Wethouder in gesprek met bewoners: “Praten in het park”

Purmerend – In september en begin oktober gaat wethouder Eveline Tijmstra in gesprek met bewoners over de parken in Purmerend. Parken spelen een grote rol bij het leefbaar en aantrekkelijk houden van de stad. Het college is daarom benieuwd naar de mening van bewoners over de parken.

Wethouder Tijmstra bezoekt in alle wijken de parken om met de gebruikers het gesprek te voeren. De informatie die dit oplevert wordt gebruikt om een parkenplan voor de komende jaren te maken. 

De komende jaren verandert Purmerend, onder meer door de bouw van veel woningen, in rap tempo. Die woningen zijn hard nodig. Maar al die gebouwen zorgen ook voor veel druk op de openbare ruimte.

Tegelijkertijd ziet de gemeente dat het klimaat verandert: de zomers zijn warmer en de winters natter. Bij het goed inspelen op die klimaatontwikkelingen, spelen parken ook een rol.

De openbare ruimte moet dus met steeds meer mensen worden gedeeld en wordt belangrijker als het gaat om zaken als bijvoorbeeld waterberging en verkoeling.

Ervaringen ophalen

De gemeentelijke organisatie werkt aan een parkenplan: een aanpak om onze parken goed uit te rusten voor deze ontwikkelingen. Eveline Tijmstra: “De meningen, wensen en ervaringen van bewoners zijn daarbij van groot belang. Bewoners zijn immers de gebruikers van de parken. Ik kijk ernaar uit veel verschillende mensen te spreken en ben benieuwd naar hoe zij de parken gebruiken en wat daarbij belangrijk voor ze is. Ik hoop dat de gesprekken veel opleveren wat we in de vorm van het parkenplan weer terug kunnen geven aan de gebruikers. Het is een prachtige manier om samen beleid voor de stad te maken.”

Samenwerking met Spurd

De parkbezoeken zijn zo opgezet dat ze op zich al een mooie invulling van parkgebruik laten zien. De gemeente werkt hierbij samen met Spurd, dat ook gebruik maakt van de parken om sport- en spelactiviteiten aan te bieden aan de jeugd. Met uitzondering van de maandagavonden, zal Spurd steeds aanwezig zijn met wisselende activiteiten. Een mobiele koffiekar en bijbehorende barista staan garant voor een goed kopje koffie. Iedereen is van harte welkom!

Tijdens de parkbezoeken neemt de gemeente de coronamaatregelen in acht.

Locaties, data en tijden van parkbezoeken

• Maandag 7 september – 19.00 – 21.00 uur: Park de Uitvlugt

• Woensdag 9 september – 14.00 – 17.00 uur: Park de Driegang

• Woensdag 16 september – 14.00 – 17.00 uur: Park De Noord

• Maandag 21 september – 19.00 – 21.00 uur: Groengebied Purmerland

• Woensdag 23 september – 14.00 – 17.00 uur: Gorsebos

• Zaterdag 26 september – 9.30 – 12.30 uur: Kooimanpark

• Zaterdag 3 oktober – 9.30 – 12.30 uur: Leeghwaterpark

In Wheermolen-Oost loopt momenteel een groot participatietraject. Daar wordt bij aangesloten, waardoor een apart parkbezoek niet meer nodig is.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.