13.2 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeRegionaalBurgemeesters roepen inwoners op: "als u in quarantaine moet, blijf thuis en...

Burgemeesters roepen inwoners op: “als u in quarantaine moet, blijf thuis en wacht op de uitslag”

Regionaal – De Burgemeesters in de regio roepen inwoners op: “als u in quarantaine moet, blijf thuis en wacht totdat u de uitslag van uw test hebt ontvangen.” Hieronder is de oproep van de Burgemeesters overgenomen.

De besmettingscijfers van het coronavirus lijken op dit moment redelijk stabiel. Dat is natuurlijk erg fijn. Dat is ook het gevolg van de vele mensen die de voorschriften van het RIVM netjes opvolgen. Tegelijkertijd moeten we voorzichtig blijven. Dat betekent dat we ons goed aan het quarantainebeleid houden als dat nodig is. Vervelend, maar noodzakelijk. Voor de gezondheid van de mensen om ons heen.

In quarantaine: vervelend maar noodzakelijk

Afgelopen weken zijn veel Nederlanders teruggekomen van vakantie. Een groot deel heeft vakantie gevierd in eigen land. Een deel van onze inwoners komt echter terug uit het buitenland. Soms komen mensen terug uit zogenoemd ‘oranje’ gebied. Mensen die daar vandaan komen, moeten 10 dagen in quarantaine.

In quarantaine na vakantie

Dat is natuurlijk vervelend. Je moet binnen blijven en kunt geen vrienden of familie ontmoeten. Toch is het nodig, ook al ben je getest. Als u besmet raakt met het coronavirus, duurt het namelijk tussen de 2 en 14 dagen voordat u klachten krijgt. De meeste mensen krijgen binnen 10 dagen klachten. Een test is altijd een momentopname. De test laat niet zien of u de ziekte nog gaat ontwikkelen. Het is belangrijk dat u tot die tijd thuisblijft. En dat u zich bij (milde) klachten opnieuw laat testen. Het is dus voor de gezondheid van uw omgeving belangrijk dat u zich aan de voorschriften houdt.

Andere redenen voor thuisquarantaine

Ook als u zware klachten heeft die passen bij corona, blijft u in quarantaine. Zware klachten zijn koorts en benauwdheid. Datzelfde geldt ook voor uw huisgenoten als deze zware klachten of corona hebben. Ook dan is het belangrijk dat u uw omgeving beschermt en zelf in quarantaine gaat.

Alle informatie over quarantaine is te vinden op:

In thuisquarantaine door corona (thuisblijven)

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kan het nodig zijn dat u thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. U blijft bijvoorbeeld thuis als u klachten heeft die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang u in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. ”blijf thuis en wacht totdat u de uitslag van uw test hebt ontvangen” en dan blijken er op maandag 7/9 132 tests van 3/9 spoorloos te zijn…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
13.2 ° C
15 °
12.2 °
83 %
0.5kmh
11 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.