11.7 C
Purmerend
dinsdag 21 maart 2023
HomeHart van de RegioPurmerendse stichting Masechaba vraagt uw hulp: duizenden kinderen verhongeren

Purmerendse stichting Masechaba vraagt uw hulp: duizenden kinderen verhongeren

Purmerend – In mei 2019 deden wij verslag van een indrukwekkend initiatief van een aantal Purmerendse ondernemers: Stichting Masechaba. De Purmerendse stichting – waar duizenden kinderen in Zuid-Afrika van afhankelijk zijn voor voedsel en zorg – vraagt voor deze ene keer om uw hulp.

Masechaba – opgericht door de Purmerendse opticien Bert Koopman – geeft sinds 2006 ondersteuning aan kansarme kinderen in Zuid-Afrika. In de loop van de jaren groeide het project. Inmiddels zijn duizenden kinderen in Zuid-Afrika afhankelijk van de stichting voor voedsel, opvang, zorg en scholing.

Corona heeft duizenden kinderen in de omgeving van de stichting in Zuid-Afrika hard geraakt. Veel van deze kinderen zijn voor voedsel afhankelijk van de scholen waar zij normaal naar toe gaan. Nu de kinderen niet meer naar school mogen, valt ook een belangrijk deel van hun voeding weg. Daar bovenop komt nog het feit dat de meeste volwassenen in de regio dagloners zijn. Niet mogen werken betekent voor hen geen inkomsten, zonder vangnet.

Waar Masechaba zich normaal gesproken inzet voor zelfvoorzienendheid (door middel van het verbouwen van producten voor voedsel, het verstrekken van onderwijs en opvang), trekt de stichting nu aan de bel voor acute noodhulp. Duizenden kinderen dreigen letterlijk te verhongeren.

Voedselpakketten

Masechaba is daarom een noodintitiatief gestart met de naam “Club van 0.27”. In samenwerking met regionale kerken, scholen en de Ronde Tafel van Bethlehem verstrekken zij voedselpakketten aan kinderen en hun families.

Een dergelijke directe oproep voor donaties is voor de Stichting Masechaba uitzonderlijk. Oprichter Bert Koopman benadrukt ook nadrukkelijk dat er niets aan de stijkstok blijft hangen. Iedere euro wordt besteed aan voedselpakketten. Bert: “Voor 27 cent per dag kunnen wij een wereld van verschil maken. Normaal gesproken doen wij nooit een oproep voor geld, maar op dit moment is de nood heel erg hoog. Er is gewoon acute en concrete hulp nodig. Kinderen verhongeren letterlijk. We zijn blij met ieder bedrag. Hoe groot of klein het ook is.”

Doneren kan via onderstaande knop:

Bekijk hier de documentaire die wij in 2019 over Masechaba maakten:

Relevant artikel:

Regio op Straat (special) – Masechaba: “Het is een zorg dat er zoveel mensen afhankelijk van je zijn” –

Purmerend – Op een regenachtige vrijdag – tijdens opnamen voor Regio Op Straat – liepen wij Jan Wals tegen het lijf. Het interview zou al snel gaan over “Masechaba” – een project dat duizenden kinderen in Zuid-Afrika ondersteunt. Masechabe is geïnitieerd door de Purmerendse opticien Bert Koopman en wordt gedragen door vele ondernemers binnen en …


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,560VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.8 °
10 °
86 %
0.5kmh
100 %
di
11 °
wo
10 °
do
13 °
vr
12 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.