6.5 C
Purmerend
zondag 5 februari 2023
HomeRegionaalNaakte spoorloper zorgt voor vertraging treinverkeer tussen Zaandam en Purmerend

Naakte spoorloper zorgt voor vertraging treinverkeer tussen Zaandam en Purmerend

Zaandam – Op station Kogerveld is vanmiddag voor korte tijd de dienstregeling vertraagd door een naaktloper. Rond kwart over één kwam er bij de politie een melding binnen over een naakte meneer met zwart lang haar en een zwarte rugtas op het Zaanse station. Treinverkeer van en naar Purmerend werd een tijdlang stilgelegd.

Het advies is om hem niet aan te spreken, maar 112 te bellen. “Het is een standaard advies omdat het langs het spoor is”, laat de woordvoerder van de politie weten. De man werd niet aangetroffen door de politie. Rond kwart over twee kwam het treinverkeer weer op gang. inmiddels rijden de treinen weer volgens de dienstregeling. 

Spoorlopers zijn de laatste jaren een steeds groter wordend probleem in Nederland, zo laat ProRail weten. De vervoerder is een campagne gestart om dit tegen te gaan. ProRail: “Meer dan een derde van het aantal vertragingen op het spoor wordt veroorzaakt door mensen die (on)bewust langs het spoor lopen.”

Of de naakte man vanmiddag bewust langs het spoor liep, is niet bekend. “Het is enorm schrikken wanneer je vanuit de cabine iemand dichtbij het spoor ziet komen en ik maak mij daar ook wel boos over”, laat treinmachinist Duncan Hulleman weten op de website van Prorail. 


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
6.5 ° C
7.2 °
6 °
86 %
1.3kmh
25 %
zo
7 °
ma
8 °
di
5 °
wo
5 °
do
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.