15.9 C
Purmerend
zaterdag 25 mei 2024
Home112Eigenaar grijze Mazda meer dan vermoedelijk betrokken bij dood Tamar

Eigenaar grijze Mazda meer dan vermoedelijk betrokken bij dood Tamar

Zuiderwoude – De politie Noord-Holland heeft woensdag 9 september gesproken met de eigenaar van de grijze Mazda die meer dan vermoedelijk betrokken is geweest bij het dodelijk ongeval op 25 juli in Zuiderwoude. De man, een 28-jarige inwoner van Duitsland, is door tussenkomst van een Nederlandse advocaat vrijwillig naar Noord-Holland gekomen, waar hij is verhoord.

De politie heeft vastgesteld dat de eigenaar van de auto de bestuurder was ten tijde van het ongeval. De man wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval. Dat is een misdrijf op basis van de Wegenverkeerswet. De bestuurder is op het politiebureau aangehouden en na verhoor heengezonden. De man blijft verdachte in deze zaak, maar mag het verdere onderzoek in vrijheid afwachten.

Geen voorlopige hechtenis

De beslissing om de man niet langer vast te houden hangt samen met de aard van de verdenking: het verlaten van een plaats ongeval is geen strafbaar feit waarvoor voorlopige hechtenis is toegestaan. Verdachte kan dus niet langer worden vastgehouden.

Lopend onderzoek

De nabestaanden zijn op de hoogte gesteld van de verdenking, het verhoor en de voortgang van het onderzoek. Gedurende het lopend onderzoek, doet de politie geen nadere inhoudelijke mededelingen.

Relevant artikel:

Waarom de eigenaar van de verdachte Mazda in zaak-Tamar nog altijd niet is verhoord –

Zuiderwoude – Het lijkt vanzelfsprekend: als de politie een auto aantreft die betrokken is geweest bij een aanrijding, wordt de eigenaar opgespoord en verhoord. Toch is het niet altijd zo eenvoudig, zo bewijst de voortgang van het onderzoek in de zaak-Tamar. Bijna drie weken nadat de politie bekendmaakte een grijze Mazda 3 met Duits kenteken …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15.9 ° C
17.9 °
14 °
74 %
2.2kmh
65 %
za
16 °
zo
18 °
ma
17 °
di
18 °
wo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.