14.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendNieuw stadsbier voor Purmerend: "Purra 2020"

Nieuw stadsbier voor Purmerend: “Purra 2020”

Purmerend – Een stadsbier anno nu. Vanavond om 19:00 uur was dan eindelijk de langverwachte presentatie van het nieuwe stadsbier. Eigenlijk zou het nieuwe biertje rond eind april 2020 worden gepresenteerd maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

Het Purmerendse stadsbier is een samenwerking tussen 3 brouwers te weten Berging Brouwerij, SNAB bierbrouwer en microbrouwer Anna Cornelia. Deze staken begin van het jaar de handen in elkaar met dit biertje tot gevolg.

De drie brouwers hebben elkaar gevonden en hopen nog lang samen te werken. “Elke vrijdag was er een vergadering en dat zal ik wel gaan missen. Mogelijk dat we in de toekomst nog meer samen gaan doen.”, zegt Peter Kost van Snab bierbrouwerij.

Max Nibbering van Anna Cornelia was in het begin erg septisch over de samenwerking. “Kan ik er nog mijn eigen draai aangeven en hoe gaan we dat dan doen? Uiteindelijk kan ik zeggen dat de samenwerking met de andere twee brouwers mij goed is bevallen. We hebben een goed product neergezet.”

“Het is een dorstlessende blonde geworden met 6% alcohol.”, geeft Sjors Lars van Berging brouwerij aan. “Het karakter is een combinatie van van een klassieke biertype, traditionele ingrediënten en een moderne look en feel. Drink Purra 2020 met de marktstad in gedachte of gewoon omdat het een super lekker bier is.”

Voor het etiket is Roel ter Voort verantwoordelijk. Samen met de Purmerendse graffiti Artist Driesus is er vanuit de concept ontwerpen van Roel een mooi etiket gemaakt met allemaal Purmerendse kenmerken.

Het Purmerendse stadsbiertje zal binnenkort te koop zijn bij in ieder geval Proeflokaal Bakker en De Bonte Koe op de Koemarkt. “Wij gaan zeker een paar fusten bestellen. Als die op zijn dan is het stadsbiertje op de fles te koop.”, zegt Lida Finnema van Proeflokaal Bakker. Voor een flesje of flesjes om lekker thuis te drinken kunt u naar slijterij Breebaart aan de Neckerdijk.

Op de vraag waar het Purmerendse Stadsbier nog meer te krijgen is, antwoord Sjors: “Als een kroeg of slijterij dit biertje niet heeft dan moet je er in de kroeg of slijterij naar vragen, wij zorgen er dan voor dat ze het krijgen.”

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.9 ° C
15.6 °
14 °
73 %
0.9kmh
100 %
do
19 °
vr
20 °
za
20 °
zo
22 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.