Purmerend

Nieuw stadsbier voor Purmerend: “Purra 2020”

Purmerend – Een stadsbier anno nu. Vanavond om 19:00 uur was dan eindelijk de langverwachte presentatie van het nieuwe stadsbier. Eigenlijk zou het nieuwe biertje rond eind april 2020 worden gepresenteerd maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

Het Purmerendse stadsbier is een samenwerking tussen 3 brouwers te weten Berging Brouwerij, SNAB bierbrouwer en microbrouwer Anna Cornelia. Deze staken begin van het jaar de handen in elkaar met dit biertje tot gevolg.

De drie brouwers hebben elkaar gevonden en hopen nog lang samen te werken. “Elke vrijdag was er een vergadering en dat zal ik wel gaan missen. Mogelijk dat we in de toekomst nog meer samen gaan doen.”, zegt Peter Kost van Snab bierbrouwerij.

Max Nibbering van Anna Cornelia was in het begin erg septisch over de samenwerking. “Kan ik er nog mijn eigen draai aangeven en hoe gaan we dat dan doen? Uiteindelijk kan ik zeggen dat de samenwerking met de andere twee brouwers mij goed is bevallen. We hebben een goed product neergezet.”

“Het is een dorstlessende blonde geworden met 6% alcohol.”, geeft Sjors Lars van Berging brouwerij aan. “Het karakter is een combinatie van van een klassieke biertype, traditionele ingrediënten en een moderne look en feel. Drink Purra 2020 met de marktstad in gedachte of gewoon omdat het een super lekker bier is.”

Voor het etiket is Roel ter Voort verantwoordelijk. Samen met de Purmerendse graffiti Artist Driesus is er vanuit de concept ontwerpen van Roel een mooi etiket gemaakt met allemaal Purmerendse kenmerken.

Het Purmerendse stadsbiertje zal binnenkort te koop zijn bij in ieder geval Proeflokaal Bakker en De Bonte Koe op de Koemarkt. “Wij gaan zeker een paar fusten bestellen. Als die op zijn dan is het stadsbiertje op de fles te koop.”, zegt Lida Finnema van Proeflokaal Bakker. Voor een flesje of flesjes om lekker thuis te drinken kunt u naar slijterij Breebaart aan de Neckerdijk.

Op de vraag waar het Purmerendse Stadsbier nog meer te krijgen is, antwoord Sjors: “Als een kroeg of slijterij dit biertje niet heeft dan moet je er in de kroeg of slijterij naar vragen, wij zorgen er dan voor dat ze het krijgen.”

Update:

Lees meer op de website van Purra2020:

Purra 2020 – stadsbier anno nu

3 Purmerendse brouwerijen hebben in deze bijzondere tijden de handen en hop ineengeslagen. Uit deze unieke samenwerking en met lokaal verbouwde granen is een dorstlessende blonde gebrouwen. Het karakter is een combinatie van klassiek biertype, traditionele ingrediënten en moderne look & feel. Bestel de PURRA 2020 doos nu!

Relevant artikel:

Purmerendse brouwers maken geheimzinnig stadsbier aan de Jaagweg –

Purmerend – Drie Purmerendse brouwers hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn bezig om voor Purmerend een eigen stadsbier te creëren. Een idee die voor de brouwers vandaag in werking is gegaan. Een testopstelling staat vandaag te pruttelen aan de Jaagweg. “Bij het eerste overleg tussen Berging Brouwerij, SNAB bierbrouwer en microbrouwer Anna Cornelia …

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.