13.6 C
Purmerend
dinsdag 28 mei 2024
HomePurmerendZussen zamelen slaapzakken in voor vluchtelingen op Lesbos

Zussen zamelen slaapzakken in voor vluchtelingen op Lesbos

Purmerend – De komende dagen zetten de zussen Paulien en Maaike Kloosterboer alles op alles om 650 slaapzakken in te zamelen voor de vluchtelingen van kamp Moria. Tot en met woensdag kunnen slaapzakken gedoneerd worden bij het decorbedrijf van de twee zussen in Purmerend.

Maaike wees haar zus Paulien op de oproep van hulporganisatie Because We Carry om 15.000 slaapzakken in te zamelen voor de vluchtelingen van het afgebrande kamp Moria op het eiland Lesbos. “We dachten meteen: laten we dit doen”, vertelt Paulien aan mediapartner NH Nieuws. “De beelden van Moria raakten ons heel erg. Op deze manier kunnen we, ook met ons bedrijf, iets terug doen.”

Slaapzak maakt het verschil

Because We Carry wil met de actie nog deze week de slaapzakken naar Lesbos sturen. ‘Na goed nadenken en rondvragen is het de slaapzak die nu op Lesbos alle verschil maakt’, valt in de oproep te lezen.

De oganisatie ging eerst op zoek naar inzamellokaties. Per lokatie worden maximaal 650 slaapzakken ingezameld, meer kan niet vanwege het transport.  Naast het bedrijf van de zussen Kloosterboer, is de Coffee Bakery in Haarlem het andere punt in Noord-Holland waar mensen hun slaapzakken heen kunnen brengen. 

Sinds gisteren worden Paulien en Maaike al overspoeld met mailtjes en slaapzakken die worden aangeboden. “Als iedereen de slaapzakken echt inlevert, zitten we al op 600 stuks”, vertelt Paulien. 

Al die slaapzakken moeten nog wel uitgezocht worden, want alleen goede, warme en schone exemplaren worden opgestuurd. Gelukkig hebben de zussen genoeg hulp. Het hele bedrijf helpt mee. “We hebben een decorbedrijf en daardoor ook genoeg mensen en middelen om dit allemaal te regelen.”

Donaties

Tot en met woensdag kunnen er nog slaapzakken ingeleverd worden aan de Newtonstraat 20-22. Als er genoeg zijn ingezameld, stopt de intake. “We vragen mensen in dat geval om een donatie te doen , zodat de stichting daar de eerste basisbehoeften kan kopen voor de mensen in Moria. Ook dat is nu heel erg nodig.”

Kloosterboer Decor: de verbeelding uitgebeeld

Kloosterboer is gespecialiseerd in het vormgeven en de bouw van interieurs voor musea, exposities, themaparken, horeca en decors voor theater, televisie en film.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.6 ° C
14.5 °
12.3 °
69 %
1.8kmh
100 %
ma
14 °
di
17 °
wo
15 °
do
17 °
vr
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.