12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomeBeemsterBeemsterling Bruce Knook laat zijn talent zien: drie keer winst in Kart4Fun!

Beemsterling Bruce Knook laat zijn talent zien: drie keer winst in Kart4Fun!

Eindhoven – Drie races, drie overwinningen! Voor karter Bruce Knook was de eerste ronde van de Kart4Fun-competitie een wel heel succesvolle aangelegenheid. De pas negenjarige rijder uit Noord-Beemster denderde zaterdag nietsontziend over circuit De Landsard en stoof zo naar een overtuigende dagoverwinning in de Parolin Rocky-klasse.  

Bruce was er een klein beetje beduusd onder. Vaak was hij al snel geweest, had hij zich in de top vijf gereden, zoals in het NK zelfs, maar vaak had hij ook net wat pech gehad om een podiumplaats te pakken. Nou, afgelopen weekeinde in Eindhoven had hij die pech eindelijk van zich afgeschud, zo bleek, want Bruce pakte er de ene na de andere overwinning. Zo kon hij eindelijk een mooie beker ophalen. Wat heet: de mooiste beker die er is, met een groot cijfer één erop.

De talentvolle Noord-Hollander was in de trainingen al snel geweest, dus met de snelheid zat het wel goed op de Brabantse omloop. “De afstelling van de kart was goed”, zei Bruce. “En ik had een keer een heel goede start. Daar had ik op getraind. Dat gaf wel een goed gevoel.” 

Maar makkelijk was het zeker niet geweest. De deelnemers in zijn klasse en reden dicht op elkaar. En dat zorgde voor spanning in de wedstrijd. “Elke keer moeten omgaan met bumperen was wel moeilijk”, doelde Bruce op het feit dat de concurrentie vlak achter hem reed. Maar de getalenteerde Beemsterling liet zich niet gek maken en zorgde ervoor dat hij ‘gewoon’ aan kop bleef rijden. 

Fotografie: Bas Kaligis / RaceXpress.nl 

Zijn snelheid heeft hij overigens niet van een vreemde. “Ik heb heel veel geleerd van mijn vader, die autocoureur is”, zei Bruce. Zijn vader is Tom Knook, een ervaren coureur in diverse autosportklasses die al vrijwel zijn hele leven racet. En die vroeger ook heeft gekart. “Hij leert me welke racelijnen ik moet pakken, en hoe ik een rondje sneller kan rijden. Dat je soms volgas kan en soms iets minder gas moet geven.” 

Intussen is Bruce dan ook uitgegroeid tot een snelle coureur, zoals hij in Eindhoven liet zien. Ondanks zijn jonge leeftijd (9) is de rijder van het team Kart Academy toch al bezig aan zijn zesde seizoen in het karten. “Mijn vader kocht een kart voor me toen ik drie was. Die reed heel hard, dus ik vond het heel leuk.” Wat hij nog meer leuk vindt aan karten? “Dat je een wedstrijd kunt winnen.” Dat kan toch ook met voetbal bijvoorbeeld? “Ja, maar dat vind ik saaier. Karten vind ik wel leuk en is ook vermoeiend.” 

Zijn succes bij Kart4Fun was goed voor zijn zelfvertrouwen voor de rest van het seizoen. Daarin rijdt Bruce ook het NK. “Dat is ook een heel moeilijke competitie. Daar heb je nog iets grotere deelnemersvelden dan hier”, zei hij 

Een bijzonder feit is dat Bruce’s mama afgelopen weekeinde voor hem sleutelde. “Normaal doet mijn vader dat voor me, maar hij kon nu niet mee. Racen met mijn moeder als monteur was anders en heel leuk. En Kart Academy helpt me.” 

Moeder Sharona had er ook van genoten. “Het was hartstikke leuk”, zei ze. “Bruce heeft ook hartstikke goed gereden, dus dat maakt het extra leuk. Maar het was ook wel fijn dat we goede ondersteuning kregen van Kart Academy.” 

Die moet er mede voor zorgen dat Bruce ook tijdens de volgende ronde van het NK top presteert. Een podiumplaats zou heel mooi zijn. “Dat hoop ik wel, ik wil echt graag het podium halen in het NK.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.