22.1 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
Home112Burgemeester sluit pand wegens hennepkwekerij

Burgemeester sluit pand wegens hennepkwekerij

Purmerend – Burgemeester Don Bijl heeft op maandag 14 september 2020 een pand aan de Weberstraat voor twee maanden gesloten. In het pand op industrieterrein Baanstee is een hennepkwekerij aangetroffen.

Op 30 juni 2020 trof de politie en medewerkers van de gemeente in het pand een hennepplantage aan. De ruimte was nadrukkelijk verstopt.

Op de bovenetage bleek een dichte muur te zijn gemetseld. Hierachter was een doorgang welke via een vlizotrap vanaf de benedenverdieping toegang gaf. De vlizotrap was verstopt achter plafondplaten. Op de zolder was een in werking zijnde kwekerij met ruim 100 planten. 

Elders in het pand lagen nog meer attributen voor een kwekerij. De goederen zijn allemaal in beslag genomen of vernietigd. Tevens bleek de elektra voor de kwekerij te worden gestolen.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor twee maanden niet mogen betreden. Op het pand, dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22.1 ° C
23.9 °
20 °
57 %
1.8kmh
1 %
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.