9.7 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
HomePurmerendDijklander bouwt eigen IVF-centrum: "Centrum voor kinderwens "

Dijklander bouwt eigen IVF-centrum: “Centrum voor kinderwens “

Purmerend – Goed nieuws voor patiënten met een kinderwens: begin 2021 opent het Dijklander Ziekenhuis een IVF-centrum in Purmerend. Het Centrum voor kinderwens beschikt over een eigen IVF-laboratorium en kan daarmee volledige IVF- en ICSI-behandelingen aanbieden.

Het Centrum voor kinderwens wordt het 16e IVF-centrum in Nederland en het enige centrum in Noord-Holland boven Amsterdam. Het behandelt patiënten met vruchtbaarheidsproblemen uit de regio én daarbuiten. 

Gerenommeerd team

Het Dijklander Ziekenhuis heeft voor het Centrum voor kinderwens een autoriteit op fertiliteitsgebied aangetrokken: prof. dr. F.J.M. (Frank) Broekmans. Hij is sinds 2010 hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde van het UMC Utrecht. Daarnaast is de internationaal ervaren klinisch embryoloog Margarida da Avó Ribeiro dos Santos aangesteld om het IVF-lab op te zetten en dagelijks te leiden.

Vanuit het Dijklander Ziekenhuis zijn gynaecologen Erik Knauff en Marieke Lambers de drijvende krachten achter de komst van het Centrum voor kinderwens. “We zijn trots dat de laatste beschikbare IVF-laboratoriumvergunning in Nederland is toebedeeld aan het Dijklander Ziekenhuis. Dit is met recht goed nieuws voor inwoners met een kinderwens in onze regio.”

De bouw van het Centrum voor kinderwens is deze zomer van start gegaan op de locatie in Purmerend.  Naar verwachting wordt het centrum begin 2021 geopend.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.7 ° C
10.1 °
9.4 °
72 %
5.8kmh
72 %
vr
12 °
za
9 °
zo
11 °
ma
11 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.