Regionaal

Eerste zorgpremie bekend: 6,50 euro per maand omhoog, meer dan kabinet op rekende

Regionaal – De eerste premiestijging van de ziektekostenverzekering voor volgend jaar is bekend: 6,50 per maand erbij voor de basisverzekering. Meer dan de 5 euro waar het kabinet op rekende.

Verzekeraar DSW is altijd de eerste die zijn nieuwe premie bekend maakt. Volgens verzekeraar DSW komt de premiestijging vooral door hogere lonen voor zorgmedewerkers en door hogere prijzen. Zo zegt de verzekeraar meer kwijt te zijn aan dure geneesmiddelen. Corona speelt nauwelijks een rol bij de prijsstijging. Er zijn kosten bespaard omdat veel reguliere zorg door de coronacrisis niet doorging. Dat is weg te strepen tegen te meerkosten die zorg voor coronapatiënten met zich meebracht.

Toeslag ook omhoog

Voor de lagere inkomens wordt de stijgende zorgpremie deels gecompenseerd door een hogere zorgtoeslag. De maximale toeslag stijgt met 3,66 euro per maand voor alleenstaanden en 8,25 voor meerpersoonshuishoudens.

Eigen risico blijft gelijk

Het eigen risico blijft volgend jaar 385 euro. De huisarts valt niet onder het eigen risico. Medicijnen, laboratoriumonderzoek, een röntgenfoto en een verwijzing naar een medisch specialist gaan wel ten koste van het eigen risico.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.