6 C
Purmerend
zondag 17 maart 2024
HomeRegionaalEerste zorgpremie bekend: 6,50 euro per maand omhoog, meer dan kabinet op...

Eerste zorgpremie bekend: 6,50 euro per maand omhoog, meer dan kabinet op rekende

Regionaal – De eerste premiestijging van de ziektekostenverzekering voor volgend jaar is bekend: 6,50 per maand erbij voor de basisverzekering. Meer dan de 5 euro waar het kabinet op rekende.

Verzekeraar DSW is altijd de eerste die zijn nieuwe premie bekend maakt. Volgens verzekeraar DSW komt de premiestijging vooral door hogere lonen voor zorgmedewerkers en door hogere prijzen. Zo zegt de verzekeraar meer kwijt te zijn aan dure geneesmiddelen. Corona speelt nauwelijks een rol bij de prijsstijging. Er zijn kosten bespaard omdat veel reguliere zorg door de coronacrisis niet doorging. Dat is weg te strepen tegen te meerkosten die zorg voor coronapatiënten met zich meebracht.

Toeslag ook omhoog

Voor de lagere inkomens wordt de stijgende zorgpremie deels gecompenseerd door een hogere zorgtoeslag. De maximale toeslag stijgt met 3,66 euro per maand voor alleenstaanden en 8,25 voor meerpersoonshuishoudens.

Eigen risico blijft gelijk

Het eigen risico blijft volgend jaar 385 euro. De huisarts valt niet onder het eigen risico. Medicijnen, laboratoriumonderzoek, een röntgenfoto en een verwijzing naar een medisch specialist gaan wel ten koste van het eigen risico.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,833FansLike
2,542VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
4 °
78 %
4kmh
100 %
zo
12 °
ma
13 °
di
15 °
wo
16 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.