17.3 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomePurmerendHoreca Koemarkt opent toiletten voor al het publiek; Openbaar toilet Koemarkt in...

Horeca Koemarkt opent toiletten voor al het publiek; Openbaar toilet Koemarkt in de ijskast?

Purmerend – In 2018 is er door een aantal politieke partijen een motie ingediend over een 24-uurs openbare toiletvoorziening op de Koemarkt. In deze motie werd het college verzocht in gesprek te gaan met de horecaondernemers op en rond de Koemarkt, om te kijken naar de mogelijkheden gezamenlijk een openbaar toilet te realiseren.

Uitgangspunt van de motie was de toegankelijkheid voor mindervaliden, een gedeelde verantwoordelijkheid met ondernemers en de aanname dat een dergelijke faciliteit een positieve bijdrage levert aan de binnenstad.

In 2019 is in kaart gebracht of plaatsing mogelijk en wenselijk zou zijn. Hieruit kwam naar voren dat Purmerend beschikt over een aantal openbare toiletten verspreid over de stad. Deze zijn alleen beschikbaar tijdens de openingsuren van de accommodatie waar zij deel van uitmaken. Uit het onderzoek is ook gebleken dat in de avonduren er geen openbare toiletten beschikbaar op of in de nabijheid van de Koemarkt.

Het bestuur van de BIZ Koemarkt geeft aan dat ondernemers op de Koemarkt zich afvragen of een dergelijke investering in een openbaar toilet wel raadzaam is nu de situatie door het coronavirus wezenlijk veranderd is. “Echter in deze vreemde (Corona) periode worden wij wel eens ingehaald door de tijdsgeest en vragen wij ons af of een dergelijke investering wel raadzaam zou zijn.”, schrijft de BIZ. “Op het ogenblik is er nagenoeg geen uitgaanspubliek meer na 02.00 uur. De gehele dag van 09.00 uur ’s ochtends tot 02.00 uur in de nacht stellen alle horecagelegenheden hun toiletvoorziening ter beschikking voor al het publiek.”

De gehele dag van 09.00 uur ’s ochtends tot 02.00 uur in de nacht stellen alle horecagelegenheden hun toiletvoorziening ter beschikking voor al het publiek.”

BIZ KOEMARKT

Het college stelt nu aan de gemeenteraad voor om een ander route te kiezen en voorlopig nog niet over te gaan voor bouw van het openbaar toilet en het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde budget a €20.250 in de begroting beschikbaar te houden, indien er op een later moment alsnog aanleiding zou zijn. Ook wil de gemeente samen met de ondernemers op de Koemarkt de vindbaarheid van openbare toiletten verbeteren door een communicatie campagne te voeren over een gastvrij Koemarkt waarbij uitdragen wordt dat iedereen gebruik kan maken van de toiletten van de horecavoorzieningen.

De gemeenteraad is nu aan zet.”Indien de gemeenteraad niet instemt met deze beoogde route en er voor kiest om wel uitvoering te geven aan de plannen voor een openbaar toilet, dan kan er direct een opdracht worden verstrekt aan de beoogde aannemer.”, schrijft het college.

HogeNood

Met de HogeNood app vind je direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet met je smartphone. HogeNood laat je de route naar het toilet zien, geeft voorzieningen weer – denk aan een rolstoel toegankelijk toilet- en geeft reviews van voorgaande bezoekers.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.3 ° C
19 °
15.5 °
65 %
4.5kmh
70 %
ma
18 °
di
15 °
wo
17 °
do
16 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.