Purmerend

Onderzoek door provincie en vervoerregio; Gaat de metrolijn tussen Amsterdam en Purmerend er dan toch komen?

Regionaal – Er komt een onderzoek naar een hoogwaardige openbaar vervoer-verbinding tussen Amsterdam en Purmerend. Aan de hand van de resultaten van dit onderzoek wordt vervolgens bekeken wat er op de middellange en lange termijn nodig is voor Purmerend. Dit schrijft wethouder Tijmstra aan de gemeenteraaad.

Alle mogelijkheden liggen nog open op tafel. De verbinding kan zowel met de vertrouwde bus zijn maar ook met een trambus, tram, lightrail of metro.

“De reden voor dit onderzoek is omdat toekomstbestendig openbaar vervoer tussen Purmerend en Amsterdam van groot belang is voor Purmerend. Het aantal inwoners en de werkgelegenheid in Purmerend zal met de realisatie van ruimtelijke en economische ambities toenemen. De mobiliteitsbehoefte tussen Purmerend en Amsterdam zal als gevolg hiervan intensiveren. Een snelle, frequente en betrouwbare openbaar vervoerverbinding van en naar Purmerend wordt dan van groot belang voor onze positie in de regio.”, schrijft de wethouder.

De verwachting is dat het onderzoek eind dit jaar afgerond is, waarna vervolgens wordt bekeken wat er op de middellange en lange termijn nodig is voor Purmerend.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

4 commentaren

  1. Dit mag geen excuus worden om keuzes uit te stellen. Waarom niet de directe treinverbinding Purmerend-Amsterdam terug?

  2. Zorg eerst maar eens dat het huidige aanbod van Purmerend naar Amsterdam v.v. goed functioneert: geen geld steken in een wensballon ten faveure van jee “aanzien”.

  3. Wat een dom geleuter is dit. Laat de VRA eerst eens substantieel geld pompen in het huidige OV dat het moeilijk heeft door teruggelopen aantallen reizigers vanwege de coronacrisis i.p.v. dit opportunistische geluchtfiets over de toekomst waarin alweer van een “intensiverende mobiliteitsbehoefte” gesproken wordt. Op basis waarvan, is een groot raadsel. Die hele prestigieuze NZ-lijn is al ruim een half jaar niet meer rendabel en de ritfrequentie is zelfs naar beneden gegaan. De laatste tijd is er ook storing op storing omdat men niet genoeg dubbel spoor heeft aangelegd, waardoor die hele NZ-lijn super kwetsbaar is voor verstoringen. Houd dus eerst het huidige busvervoer (dat PRIMA is) incl. de daaraan gekoppelde werkgelegenheid maar eens overeind. Met name de super betrouwbare lijnen die rechtstreeks van en naar het CS rijden. Dan gaan we het later wel weer hebben over met superstoringsgevoelige treintjes spelen. Wat een gekkigheid!

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: