8 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomeWaterlandCoronabesmetting medewerkers brandweer Zaanstreek – Waterland

Coronabesmetting medewerkers brandweer Zaanstreek – Waterland

Purmerend – Nederland heeft te maken met de tweede golf van het coronavirus. Het aantal besmettingen in onze regio neemt snel toe. Ook bij brandweer Zaanstreek-Waterland zijn medewerkers besmet geraakt met het coronavirus.

Het betreft drie repressieve medewerkers van de brandweer. De besmettingen hebben mogelijk plaatsgevonden op de werkvloer. Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, waar de brandweer deel van uitmaakt, heeft maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Zo is er onder andere uitvoerig onderzoek gedaan naar de contacten van deze medewerkers en zijn de betreffende medewerkers en directe collega’s in thuisquarantaine gegaan.

Verder wordt het aantal contacten tussen medewerkers tot een minimum beperkt door bijvoorbeeld niet te oefenen en fysieke bijeenkomsten geen doorgang te laten vinden. De besmettingen hebben op dit moment geen gevolgen voor het uitrukken van de brandweer in Zaanstreek-Waterland.

Omdat er sprake is van drie aan elkaar gerelateerde besmettingen heeft GGD Zaanstreek-Waterland deze bestempeld als besmettingscluster.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,902FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
8 ° C
11.1 °
6.7 °
73 %
3.6kmh
81 %
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
15 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.