PurmerendRegionaal

Weekendtip: Kunstroute 2020 “Ateliers gaan open voor publiek”

Purmerend – Aankomend weekend, 3 en 4 oktober 2020, zal de jaarlijkse veelzijdige en kleurrijke kunstroute plaats vinden in Purmerend en Kwadijk. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd een gevarieerd aanbod samen te stellen in de diverse disciplines van de beeldende kunst.

Tijdens de kunstroute stellen deelnemende kunstenaars uit Purmerend en omgeving hun ateliers open voor publiek. Aan de Kunstroute 2020 doen 28 kunstenaars mee. Hun werk is te zien op diverse, prachtige locaties in en rondom Purmerend. U kunt afwisselend genieten van werken van keramiek, beeldhouwwerken, schilderijen, textiel en mixed media. De deelnemende kunstenaars zullen u enthousiast vertellen over de achtergrond van hun werken en hun proces als maker. U mag hen het hemd van het lijf vragen. De tijden zijn van 11:00 tot 17:00 uur.

Door de Corona pandemie zijn de regels voor bezoek aangescherpt. De organisatie vraagt u vriendelijk deze in acht te nemen. Per atelier mogen er maximaal 3 bezoekers naar binnen, houdt rekening met elkaar en neem voor de zekerheid een mondkapje mee.

Er is ter gelegenheid van de Kunstroute een kunstrouteboekje samengesteld. Hierin is naast een overzicht van de exposerende kunstenaars en hun locaties, ook een plattegrond opgenomen van locaties die u kunt bezoeken tijdens de Kunstroute. Het boekje is kosteloos te verkrijgen bij deelnemende winkeliers van Kunst in de Etalage, bij de VVV, de Bibliotheek en bij de deelnemende kunstenaars.

De jaarlijkse kunstroute wordt georganiseerd door het Kunstcollectief Purmerend. Nadere informatie is op de website hieronder te vinden.

Home – Kunstroute Purmerend

Collectief van Kunstenaars uit Purmerend, ZuidOostBeemster en Kwadijk om kunst in de breedste zin van het woord en de jaarlijkste Kunstroute Purmerend in het bijzonder op de kaart te zetten.

Relevant artikel:

Kunst in de etalage, thema ‘Vrijheid’ –

Purmerend – Van 12 september tot 4 oktober is er weer veel kunst te zien in de etalages van de winkels in de binnenstad. Voorafgaand aan de Kunstroute op 3 en 4 oktober stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages beschikbaar aan de deelnemende kunstenaars.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.