19.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeCultuurKunstroute Purmerend 2020: Kunstenaars uitgelicht

Kunstroute Purmerend 2020: Kunstenaars uitgelicht

Purmerend – Op diverse plekken in Purmerend en omgeving hebben 28 kunstenaars hun ateliers opengesteld voor publiek. Hun werk is te zien op diverse, prachtige locaties in en rondom Purmerend. U kunt afwisselend genieten van werken van keramiek, beeldhouwwerken, schilderijen, textiel en mixed media.

Vandaag zijn de ateliers of locaties open tot 17:00 uur en morgen van 11:00 tot 17:00 uur. Bekijk dit artikel voor meer informatie over de locaties en de kunstenaars.

In de bibliotheek aan Waterlandlaan staat Damiët Kuin. Haar kunstvorm is mixed media. Ze is schrijfster en kunstenares. Ze werkt met verschillende materialen (mixed media), zoals acrylverf, inkt, pen, krijt, stempels, stencils, textiel en diverse soorten papier. Ze werkt in bestaande boeken en vormt deze om tot kunstwerken. Daarnaast maakt, beschildert en bindt ze haar eigen (schets)boeken. Ook maakt ze graag Leporello’s (zigzag-gevouwen boekjes) en kleine schilderijen. In haar atelier heeft ze bakken vol oude lappen, kledingstukken, kralen, lintjes en bandjes voor hergebruik. Daarnaast bewaart ze allerlei soorten papier. Van cadeauverpakkingen en kassabonnetjes tot versierde zakjes van de afhaalchinees. Hiermee bekleedt ze bijvoorbeeld oude boekkaften en maakt ze collages. Een art journal maakt ze uit een gebruikte kartonnen map en een oud, beschilderd gordijn. Hergebruik van oude materialen vindt ze belangrijk. Het geeft een kunstwerk een nog rijker verhaal en belast het milieu niet. In haar kunst draait het om kleur, gevoel en het vertellen van verhalen.

Meer informatie op: https://madebydamiet.nl

Aan de Purmerweg 42 vinden we het atelier van Wieke Dekker. Wieke is, nadat ze gestopt is met werken, gestart met beeldhouwen (aangezet door haar zoon Maarten Dekker) en er volledig verslingerd aan geraakt. Ze werkt met speksteen, albast en serpentijn. Haar werk kenmerkt zich door organische en abstracte vormen. Vaak dienen bestaande natuurlijke vormen als inspiratiebron voor het creëren van sculpturen. Het materiaal is er al, het ligt eigenlijk te wachten op een nieuwe vorm. Ze geeft de steen een nieuw gezicht, een nieuw leven. 

Meer informatie op: https://wieke.exto.nl

In de muziekschool aan de Geulenstraat 62 staat een expositie van twee kunstenaars naast en door elkaar gecombineerd. Karin van Berkel (beeldhouwen) en Karin Verdel. (schilderen)

Verdel heeft haar opleiding gevolgd aan de Breitner Academie in Amsterdam. “Genieten van kunst en zelf iets creëren, doe ik al zolang ik me kan herinneren. Ik houd ervan ook anderen op aantrekkelijke wijze met kunst en cultuur in aanraking te brengen. Kunst stimuleert persoonlijke groei en geeft meer kleur aan het leven!”

Het weergeven van de mens in zijn stedelijke of landelijke omgeving heeft haar interesse. Ook de natuur blijft haar boeien. Karin maakt hierbij gebruik van het paletmes om zodoende een gelaagdheid in haar werk te bereiken. Afwijkende maten van de doeken, dwingen haar om afsnijdingen te maken en geven haar de mogelijkheid om verrassende composities neer te zetten.

Meer informatie op: http://www.overdelijnen.nl

Beeldhouwster Karin van Berkel vindt het moeilijk om afstand te doen van haar werken. “Ik ben er een paar maanden mee bezig en dan krijg ik toch een soort van band met mijn werk.” Haar werk bestaat hoofdzakelijk uit sculpturen. Gepassioneerd vertelt ze over hoe de verschillende soorten steen veranderen in de door haar gewenste vorm. “Als ik bezig ben dan vliegt de tijd om.”

Weekendtip: Kunstroute 2020 “Ateliers gaan open voor publiek” –

Purmerend – Aankomend weekend, 3 en 4 oktober 2020, zal de jaarlijkse veelzijdige en kleurrijke kunstroute plaats vinden in Purmerend en Kwadijk. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd een gevarieerd aanbod samen te stellen in de diverse disciplines van de beeldende kunst.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
19.3 ° C
20.1 °
18 °
65 %
0.5kmh
5 %
zo
17 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
27 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.