Purmerend

Tweede testlaan in Purmerend, capaciteit naar 600 coronatesten per dag

Purmerend – Vanaf dinsdag 6 oktober opent de GGD Zaanstreek/Waterland een tweede testlaan op de Burgemeester D. Kooimanweg. De capaciteit zal op deze locatie dan worden verdubbeld naar 600 testen per dag.

Deze uitbreiding is mogelijk omdat de labaratoriumcapaciteit is uitgebreid. De extra capaciteit zit vooral bij laboratoriums in Duitsland en België. Voor GGD Zaanstreek-Waterland betekent dit dat ze vanaf dinsdag 6 oktober een uitbreiding van de testcapaciteit krijgen met 350 testen per dag naar een totale capaciteit van 950 per dag. De verdeling over de teststraten is dan: 350 testen in Zaandam, 600 testen in Purmerend.

In Purmerend wordt in de huidige teststraat een extra testlaan geopend. De testen blijven (min of meer) binnen de huidige openingstijden afgenomen worden. De verwachting is dat de testcapaciteit de komende weken verder opgeschaald kan worden. De GGD kijkt ondertussen naar de logistieke mogelijkheden om, bij verdere opschaling, ook de testcapaciteit in de teststraat in Zaandam te kunnen vergroten.

Inmiddels zijn er vanaf 1 juni 2020 in Purmerend zo’n 19.000 testen afgenomen.

Meer informatie over testen op corona:

Coronatest – GGD Zaanstreek-Waterland

U kunt online of telefonisch een afspraak maken. Maak om u te laten testen in onze teststraat in Purmerend, Volendam of in Zaandam. Om een afspraak te maken is een DigiD noodzakelijk. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. To all: stay safe, keep your distance and use your mind; let’s beat Covid-19 together!!

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: