18.4 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomePurmerendTweede testlaan in Purmerend, capaciteit naar 600 coronatesten per dag

Tweede testlaan in Purmerend, capaciteit naar 600 coronatesten per dag

Purmerend – Vanaf dinsdag 6 oktober opent de GGD Zaanstreek/Waterland een tweede testlaan op de Burgemeester D. Kooimanweg. De capaciteit zal op deze locatie dan worden verdubbeld naar 600 testen per dag.

Deze uitbreiding is mogelijk omdat de labaratoriumcapaciteit is uitgebreid. De extra capaciteit zit vooral bij laboratoriums in Duitsland en België. Voor GGD Zaanstreek-Waterland betekent dit dat ze vanaf dinsdag 6 oktober een uitbreiding van de testcapaciteit krijgen met 350 testen per dag naar een totale capaciteit van 950 per dag. De verdeling over de teststraten is dan: 350 testen in Zaandam, 600 testen in Purmerend.

In Purmerend wordt in de huidige teststraat een extra testlaan geopend. De testen blijven (min of meer) binnen de huidige openingstijden afgenomen worden. De verwachting is dat de testcapaciteit de komende weken verder opgeschaald kan worden. De GGD kijkt ondertussen naar de logistieke mogelijkheden om, bij verdere opschaling, ook de testcapaciteit in de teststraat in Zaandam te kunnen vergroten.

Inmiddels zijn er vanaf 1 juni 2020 in Purmerend zo’n 19.000 testen afgenomen.

Meer informatie over testen op corona:

Coronatest – GGD Zaanstreek-Waterland

U kunt online of telefonisch een afspraak maken. Maak om u te laten testen in onze teststraat in Purmerend, Volendam of in Zaandam. Om een afspraak te maken is een DigiD noodzakelijk. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. To all: stay safe, keep your distance and use your mind; let’s beat Covid-19 together!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.4 ° C
19.4 °
17 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.