EdamPurmerendVolendam

Half jaartje omrijden, Kwadijkerbrug wordt vervangen

Purmerend – Half oktober 2020 start de vervanging van de Kwadijkerbrug in Kwadijk/Purmerend. De huidige brug voldoet, volgens het Hoogheemraadschap, niet meer aan de veiligheidseisen. De werkzaamheden duren tot en met maart 2021.

De Kwadijkerbrug is gelegen over de Purmerender Ringvaart, in de gemeente Purmerend en Edam-Volendam. De brug verbindt de Kwadijk (gemeente Edam-Volendam) met de Purmerdijk (gemeente Purmerend) en is een belangrijke schakel in de ontsluiting van het gebied.

Omleidingsroute

Het verkeer en ook het landbouwverkeer kan gedurende de afsluiting gebruik maken van de omleidingsroute over de N244. Fietsers kunnen omrijden via de noordkant (Middelie) of via de Kogerdijk, over de fietsbrug (Kogerbrug) aan de zuidkant. Er worden extra veiligheidsvoorzieningen getroffen en de route wordt voorzien van bebording.

Vanaf het moment dat de brug in aanbouw is, wordt de locatie afgesloten voor het vaarverkeer. Dit wordt tijdig aangegeven met borden.

Bekijk hier het projectplan.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.