15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendH20 Rabo Esports stadium Amsterdam officieel geopend "Het Papendal van de esports"...

H20 Rabo Esports stadium Amsterdam officieel geopend “Het Papendal van de esports” (livestream)

Purmerend – De pers en genodigden kregen vanochtend alvast een voorproefje in het voormalige gebouw van scholengemeenschap de Koogmolen. Zometeen om 20:00 uur zal H20 een livestream starten om het officiële moment van de opening aan de wereld bekend te maken. Een lid van het Koninklijk huis, Prins Constantijn, zal ook zijn opwachting maken in de livestream.

H20 wordt een platform voor Developing the Next Generation through gaming, esports en creative tech. Esports is een sterke groeimarkt waar jeugd en jong-volwassenen zich sterk mee verbonden voelen. De H20 Campus brengt werelden bij elkaar en verbindt zich nadrukkelijk met persoonlijke ontwikkeling, competitie en onderwijs. Gamers, esporters en influencers zijn de ontwikkelaars van de toekomst. 

Het begon allemaal met een idee. Een idee die jaren geleden begon. Intitiatiefnemer en co-founder van de H20 Esport Stadium, Dirk Tuip: “Het oorpronkelijke idee was een Tech campus in de binnenstad van Purmerend. Dit is in eerste instantie mislukt. Toen ik een aantal jaren geleden meekeek met een programmeur die een samenvatting van een game zat te kijken was ik verbaasd. Er zaten 7 miljoen mensen naar die samenvatting te kijken. Toen begon er een hele reis naar wat nu esports is. Toen merkte ik dat het internationaal megagroot was maar ook hoe dicht dat tegen de sport aanlag. Sport gaat steeds mee digitaliseren. Daar is nu dus H20 uitgekomen. Wij zijn het Papendal van de esports. ” Dirk heeft het natuurlijk niet alleen gedaan. “Iedereen die hier zijn steentje aan heeft bijgedragen verdient respect en natuurlijk ook mijn partners Matthijs Vink en Johan de Punder.”

Foto: Regio Purmerend

Mediacollege Amsterdam start onderwijslab

Het Mediacollege Amsterdam en H20 Esports Campus in Purmerend starten binnenkort een esports onderwijslab. Studenten, docenten en het werkveld gaan hier een esports-onderwijstraject ontwikkelen. De studenten krijgen onder andere een rol bij de productie, broadcasting en livestreaming van esports en gaming-events met alles wat daarbij komt kijken inclusief opbouw en afbouw, productie, contentcreatie en camerawerk.

Bekijk hieronder een sneak preview van de opening:

Purmerend internationaal op de kaart

Wethouder Mario Hegger is trots op het bereikte resultaat: “De hele ontwikkeling van de esports gaat razendsnel. Je zit wereldwijd online. Goed voor jongeren om hier hun opleiding te volgen. Die hele ontwikkeling in de Creative Tech die heb je nu hier. Dit zet Purmerend op de kaart. Ook internationaal. Dit is uniek. Het gaat om het podium van de esporters wat hier gegeven wordt, die is eigenlijk door de digitale wereld onbeperkt.”

Foto: Regio Purmerend

Volgens de wethouder is deze industrie ook voor Purmerend heel belangrijk. “Het gaat om 500 banen. Maar ook vooral voor de jongeren. Die kunnen hier straks met de nieuwe opleidingen doorleren. Mogelijk dat er dan weer nieuwe bedrijven uit ontstaan met nieuwe technieken, ideeën en mogelijkheden.”

Bekijk de activiteiten in de H20 Campus op de website.

Evenementenlocatie H20 Campus | Rabo Esports Stadium Amsterdam

H20 Esports Campus is een platform voor Developing the Next Generation through gaming, esports en creative tech. Het Rabo Esports Stadium is de eerste permanente esports evenementenlocatie van de Benelux en wil uitgroeien tot de grootste esports hub van Europa. De campus omvat o.a.

Bekijk de opening vanaf 20:00 uur hieronder. De uitzending is vanaf zaterdag ook terug te kijken op de site van www.h20.gg.”

h20_esports – Twitch

h20_esports streams live on Twitch! Check out their videos, sign up to chat, and join their community.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.