Purmerend

FIFA-academie Team Gullit krijgt hoofdkantoor in H20 Esports Campus

Purmerend – ’s Werelds eerste onafhankelijke FIFA-academie Team Gullit kiest voor de H20 Esports Campus Amsterdam als fysieke thuisbasis. Het team dat de naam draagt van co-founder en oud-profvoetballer Ruud Gullit heeft met name online een hele sterke aanwezigheid. De H20 Esports Campus is te vinden in de Koog aan de Spinnekop.

Een fysieke locatie had het team echter nog niet en dat was volgens Corné Dubelaar, co-founder van Team Gullit, hard nodig: “We horen vanuit verschillende hoeken dat een fysieke locatie belangrijk is. Voor meet en greets, een plek voor coaches en spelers om te trainen en in de toekomst voor clinics.”

De plannen stonden al een tijd, maar door de wereldwijde pandemie werden die even in de koelkast gezet. Toch hebben Dubelaar en zijn team nooit aan de plannen getwijfeld. “We vinden dat we nu online doen, naar offline moet trekken. Zo boren we meerdere doelgroepen aan. Daardoor kunnen we partners van Team Gullit ook beter dienen, om content op te nemen voor campagnes en andere samenwerkingen.”

Prijzenpot van 50.000 dollar

Afgelopen januari ging de Zweed Olle ‘Ollelito’ Arbin met een prijzenpot van 50.000 dollar naar huis. Hij versloeg tijdens de FUT Champions Cup in Atlanta namens Team Gullit zijn tegenspeler Umut Gültekin, die het team Hamburger SV vertegenwoordigde. De eindstand: 4-3.

Dirk Tuip, founder bij H20 Esports Campus, is blij met de samenwerking met Team Gullit. “Voor het verder uitbouwen van de campus is dit een fantastische stap. Team Gullit is één van de meest professionele FIFA-teams in Nederland. Bovendien is het management en de organisatie erachter ook al jaren aan het investeren in de ontwikkeling van esports in Nederland en geloven zij dat dit sterk gaat groeien. Ook qua mentaliteit passen ze goed bij ons en ze komen uit dezelfde regio. We zijn dan ook trots dat zij zich nu op H20 Esports Campus gaan vestigen en kijken uit naar de samenwerking.”

Het hoofdkantoor van Team Gullit is nog vol in opbouw. In de toekomst is het de bedoeling dat fans hier de spelers kunnen ontmoeten, er clinics gevolgd kunnen worden en dat er volop getraind wordt door de spelers van Team Gullit, onder andere AZ-spelers Dani Visser en Jens van der Flier en het 15-jarige opkomend talent Thijs Dame. 

Afgelopen vrijdag was de officiële opening van de H20 Esports Campus. Bekijk de openingsleader hieronder.

Meer informatie op:

Evenementenlocatie H20 Campus | Rabo Esports Stadium Amsterdam

H20 Esports Campus is een platform voor Developing the Next Generation through gaming, esports en creative tech. Het Rabo Esports Stadium is de eerste permanente esports evenementenlocatie van de Benelux en wil uitgroeien tot de grootste esports hub van Europa. De campus omvat o.a.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.