17.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomeRegionaalMogelijk sluiting horeca voor twee weken, verbod amateursport en alleen noodzakelijk OV

Mogelijk sluiting horeca voor twee weken, verbod amateursport en alleen noodzakelijk OV

Regionaal – De voorbereidingen over de extra coronamaatregelen waar het kabinet mee bezig is zullen wederom de horeca flink raken. Zeker lijkt dat de openingstijden er flink beperkt zullen worden. Ook komt er een verbod op alle amateur-teamsporten boven de 18 jaar en mag het OV alleen voor noodzakelijke reizen worden gebruikt.

Dit komt naar voren uit de concept-maatregelen die het kabinet voor zich heeft liggen en waar vanavond en morgen wordt nog met diverse partijen overleg over wordt gevoerd. Dat melden bronnen aan de politieke redacties van het RTL Nieuws en het AD. De maatregelen blijken erop gericht te zijn om contacten en reisbewegingen van mensen te beperken, zodat het aantal besmettingen verder wordt teruggebracht. 

In het concept-document is ook sprake van een gehele sluiting van twee weken van de horeca. Of dit doorgaat is nog onzeker. Maar als de besmettingscijfers de komende 24 uur niet fors teruglopen, is de kans groot dat de horeca in ieder geval twee weken op slot gaat.

Vanavond en morgen wordt nog met diverse partijen overleg gevoerd over de nieuwe coronamaatregelen. Welke maatregelen er precies gaan uitkomen is nog onbekend.

Ook over een mondkapjesplicht zal vanavond en morgen nog uitgebreid worden gesproken. Verschillende burgemeesters gaven vorige week al aan dat graag te willen, maar volgens ingewijden is het juridisch ingewikkeld om zo’n plicht te regelen.

Kabinet legt amateursporten aan banden, groepsgrootte verder beperkt

Het kabinet legt de amateursport aan banden en gaat de toegestane groepsgrootte verder beperken. Boven de 18 jaar mag er door amateurs niet meer in teamverband worden gesport. Binnen mogen er nog maximaal dertig mensen aanwezig zijn, buiten mogen maximaal vier mensen samen zijn.

In de buitenlucht mag je straks maximaal met vier mensen verblijven of sporten. De regels voor thuis blijven zoals ze zijn: daar mogen maximaal drie mensen per gezin uitgenodigd worden.  

Dit is de laatste fase vóór een nieuwe intelligente lockdown, aldus ingewijden aan beide politieke redacties.

Morgen zullen Premier Rutte en Minister de Jonge een persconferentie geven over welke maatregelen er precies gaan gelden.

Concept-coronapakket: strengere maatregelen horeca, amateursport en ov

De extra coronamaatregelen die het kabinet voorbereidt, zullen vooral de horeca, amateursport en het openbaar vervoer raken. Uit de concept-maatregelen blijkt een verbod op alle amateur-teamsporten boven de 18 jaar en mag het ov alleen voor noodzakelijke reizen worden gebruikt. Aan de maatregelen wordt nog gesleuteld.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.9 °
16 °
55 %
3.1kmh
100 %
ma
18 °
di
15 °
wo
17 °
do
16 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.