12.8 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
Home112Agent trekt wapen voor jongens met nepwapen

Agent trekt wapen voor jongens met nepwapen

Purmerend – Dat het om een nepwapen gaat weet de politie nog niet als op maandagavond rond 22.30 uur een melding binnenkomt over een conflict in Purmerend waarbij vermoedelijk een vuurwapen in het spel is.

“Politie, staan blijven en handen laten zien” roept de agent. De twee jongens blijven rennen, waarop de agent zijn vuurwapen trekt en oproept om handen te laten zien en op de grond te gaan liggen. Beide jongens stoppen met rennen en volgen de instructies op. Eén van de jongens laat een groot vuurwapen uit zijn handen op de stoep vallen. Deze 14-jarige jongen wordt aangehouden en het wapen wordt veiliggesteld. Na onderzoek blijkt het om een nepwapen te gaan.

Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten alsof het om een echt vuurwapen gaat. Agenten kunnen in dit geval een vuurwapen trekken, zoals in deze situatie gebeurd is.

Nepwapens zijn geen speelgoed

Nepwapens die op vuurwapens lijken zijn verboden, omdat ze gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. Rondlopen met een nepvuurwapen dat geschikt is om iemand mee te bedreigen, is een misdrijf. Tegenover dit misdrijf kan een maandenlange gevangenisstraf staan of een geldboete die kan oplopen tot meer dan € 20.000. 

Relevant artikel:

Wapens op Kermis Purmerend –

Purmerend – De op echt gelijkende wapens zijn bijna op elke kermis te winnen en zo ook op de Kermis van Purmerend. Vanmiddag kreeg RegioPurmerend onderstaand imitatiewapen in handen die gewonnen was op de Purmerendse Kermis. Het betreft hier de zogenaamde balletjespistolen met een veer.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.8 ° C
13.9 °
10.6 °
87 %
0.9kmh
100 %
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.