1.3 C
Purmerend
donderdag 7 december 2023
HomePurmerendGGD informeert Leeghwaterbad over twee positief geteste bezoekers

GGD informeert Leeghwaterbad over twee positief geteste bezoekers

Purmerend – De GGD heeft Spurd-Leeghwaterbad geïnformeerd dat twee bezoekers positief zijn getest op het coronavirus. Vandaag heeft ook een medewerkster gemeld dat zij positief is getest. De twee bezoekers en de medewerkster hebben geen contact met elkaar gehad.

Gezien de door Spurd genomen veiligheidsmaatregelen hoeft niemand volgens de GGD in quarantaine. De bezoekers zijn vandaag door Spurd per e-mail geïnformeerd en hen is conform het advies van de GGD gevraagd hun gezondheid extra goed in de gaten te houden.

De bezoekers hebben de GGD gemeld dat niemand op minder dan 1,5 meter afstand is geweest voor langer dan vijftien minuten. De medewerkster heeft steeds conform het corona protocol zwemles gegeven. Dat betekent dat de kans op besmetting in beide situaties heel klein is geweest. Spurd heeft de bezoekers die op hetzelfde moment in het zwembad waren en de ouders van  de zwemleerlingen vandaag per e-mail geïnformeerd.

Directeur Jancor de Boer van Spurd: “Een heel vervelende situatie voor de bezoekers en mijn collega die zijn besmet. Ik kan mij onrust bij andere bezoekers heel goed voorstellen, maar de coronamaatregelen die wij toepassen hebben verspreiding hoogstwaarschijnlijk begrensd tot deze drie mensen in deze twee verschillende situaties. De GGD heeft daarom bepaald dat bezoekers en collega’s extra hun gezondheid in de gaten moeten houden en het zwembad open kan blijven. Ik wens iedereen sterkte met het omgaan met de situatie.”  

De twee bezoekers hebben donderdag 8 oktober tussen 10.00 uur en 13.00 uur gebruik gemaakt van het recreatiebad. Zij hadden toen geen klachten, maar waren wel besmet. Conform de richtlijn van de GGD hebben alle bezoekers van dat tijdblok van Spurd een e-mail ontvangen, net als de zwemleerlingen van de medewerkster. In de e-mail is de bezoekers gevraagd extra goed de gezondheid in de gaten te houden.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,524VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
1.3 ° C
3.3 °
0 °
95 %
4.3kmh
44 %
do
4 °
vr
8 °
za
10 °
zo
10 °
ma
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.