20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
Home112Babbeltruc: 'Bezorger' met pakket steelt pinpas van oudere man na pinnen

Babbeltruc: ‘Bezorger’ met pakket steelt pinpas van oudere man na pinnen

Purmerend – Gisteren is er tussen 16:45 en 17:00 uur op het Beatrixplein een man van boven de 80 bestolen van zijn pinpas. Een ‘bezorger’ belde aan en vertelde dat de man een bedrag moest betalen voor het pakket.

Nadat hij dat had gedaan rende de ‘bezorger’ weg met de pinpas van de man. Doordat de ‘bezorger’ nu ook de pincode van de oudere man had kon deze een aanzienlijk bedrag opnemen. De man is een hoop geld kwijt. De politie heeft vanmiddag onderzoek gedaan doormiddel van een buurtonderzoek.

De politie waarschuwt al een tijd voor deze nieuwe vorm van de babbeltruc aan de deur. Postbesteller komt met pakket aan deur en vraagt een betaling van een klein bedrag via pin, maar dan beginnen de problemen.

Dirk Brink van de recherche: ‘We komen deze truc, waarbij de oplichters misbruik maken van het vertrouwen van de veelal oudere slachtoffers, wel vaker tegen. Wij verzoeken iedereen die met dit soort oplichtingspraktijken te maken krijgt zo snel mogelijk aangifte te doen. Alleen dan kunnen wij als politie gericht op zoek naar de daders.’

Gelukkig kunt u zelf wel iets doen om uw eigen veiligheid te vergroten.

  • Praat over deze vorm van oplichting met ouderen.
  • Wees voorzichtig: Doe niet zomaar open. Mocht u de deur wel openen, open de deur dan niet helemaal en gebruik anders een kierstandhouder of deurketting.
  • Pin nooit aan de deur tenzij u zelf iets besteld heeft en dat zo is afgesproken.
  • U kunt het pakketje altijd op het postkantoor laten bezorgen en daar controleren of het voor u bestemd is.
  • Als u het slachtoffer bent van een babbeltruc, blokkeer dan direct uw bankpas.

Valt het op dat er vaak pakketbezorgers aan de deur staan, of ziet u een situatie die u niet vertrouwt? Bel dan de politie op 0900-8844. Probeer daarbij ook zo veel mogelijk informatie te noteren. Bijvoorbeeld een kenteken of signalement.

Meer informatie hieronder.

Babbeltruc

Start/pauze video Start/pauze video Veilig pinnen: Tijdens het pinnen wordt in dit filmpje de pincode van het slachtoffer afgekeken. Vervolgens wordt het slachtoffer gevolgd en afgeleid, zodat ook de pinpas gestolen kan worden. De film bevat preventietips: Wees altijd alert als u pint.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. ‘Bezorger’ blijkt een smerige lafbek te zijn.
    Wellicht is het, buiten de waarschuwingen die Politie hier deelt, raadzaam om het signalement van dit schorriemorrie bekend te maken en te vermelden.
    Dat verhoogt de pakkans en voorkomt een hoop ‘vragen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.