Purmerend

Stadhuis Purmerend kleurt blauw op 24 oktober – 75 jaar VN

Purmerend – Op 24 oktober is het 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werden opgericht. En daar staat heel Nederland bij stil. Zo worden van 19 tot en met 24 oktober onder andere markante plekken, historische gebouwen en pleinen uitgelicht in Verenigde Naties-blauw.

Ook in Purmerend verlicht de gemeente het stadhuis en de wereldbol aan de Laan der Continenten blauw om het nut en noodzaak van de Verenigde Naties te onderstrepen. 

De VN richt zich op de volgende 5 kerntaken: vrede en veiligheid, economische en sociale ontwikkeling, mensenrechten, humanitaire zaken en internationaal recht.

“Solidariteit en medemenselijkheid zijn  belangrijke aspecten van onze samenleving. Landelijk, regionaal en lokaal, vandaar dat wij aansluiten bij deze actie. In de huidige omstandigheden krijgt het besef van de betekenis van vrijheid nog meer inhoud dan wij voor mogelijk hielden”, aldus burgemeester Don Bijl.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.