9.9 C
Purmerend
dinsdag 19 maart 2024
HomePurmerendStadhuis Purmerend kleurt blauw op 24 oktober - 75 jaar VN

Stadhuis Purmerend kleurt blauw op 24 oktober – 75 jaar VN

Purmerend – Op 24 oktober is het 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werden opgericht. En daar staat heel Nederland bij stil. Zo worden van 19 tot en met 24 oktober onder andere markante plekken, historische gebouwen en pleinen uitgelicht in Verenigde Naties-blauw.

Ook in Purmerend verlicht de gemeente het stadhuis en de wereldbol aan de Laan der Continenten blauw om het nut en noodzaak van de Verenigde Naties te onderstrepen. 

De VN richt zich op de volgende 5 kerntaken: vrede en veiligheid, economische en sociale ontwikkeling, mensenrechten, humanitaire zaken en internationaal recht.

“Solidariteit en medemenselijkheid zijn  belangrijke aspecten van onze samenleving. Landelijk, regionaal en lokaal, vandaar dat wij aansluiten bij deze actie. In de huidige omstandigheden krijgt het besef van de betekenis van vrijheid nog meer inhoud dan wij voor mogelijk hielden”, aldus burgemeester Don Bijl.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,838FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.9 ° C
10.6 °
8.9 °
81 %
3.6kmh
98 %
di
15 °
wo
14 °
do
11 °
vr
10 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.