112Purmerend

Wijkagenten Overwhere-Wheermolen waarschuwen voor pinfraude aan de deur

Purmerend – De wijkagenten Overwhere-Wheermolen waarschuwen voor een vorm van fraude. Een bewoonster uit de wijk werd telefonisch benaderd dat men eerder op de dag aan de deur was geweest met een aangetekende brief.

De fraudeur wilde wel voor de 2e keer langskomen om de aangetekende brief alsnog te bezorgen maar daar moest wel 1 euro voor betaald worden. Toen de fraudeur voor de deur stond wilde de bewoonster 1 euro contant betalen. Volgens de fraudeur moest er echter gepind worden.

De bewoonster vertrouwde het niet en heeft ook niet gepind. De wijkagenten roepen dan ook op om, indien iemand voor de deur met een zeer vaag verhaal staat, om nooit te pinnen. “Hiermee voorkomt u een hoop ellende”, geven de wijkagenten aan.

Mocht dit u overkomen? Pin nooit maar zorg dan voor een signalement van de dader of daders, kijk naar leeftijd en eventuele kenmerken op kleding en dergelijke. Noteer eventueel het kenteken van de auto waarin hij of zij zich verplaatst en bel de politie op het nummer 112.

Hoe werkt deze fraude?

Indien u pint komt uw pincode in handen van de fraudeur. Vervolgens wordt uw bankkaart omgewisseld voor een ander en heeft de fraudeur vrij spel. Deze zal dan zeer snel de betreffende bankrekening leegtrekken. Let wel: De banken geven niet thuis als u slachtoffer bent van dit soort oplichting.

Relevant artikel:

Babbeltruc: ‘Bezorger’ met pakket steelt pinpas van oudere man na pinnen –

Purmerend – Gisteren is er tussen 16:45 en 17:00 uur op het Beatrixplein een man van boven de 80 bestolen van zijn pinpas. Een ‘bezorger’ belde aan en vertelde dat de man een bedrag moest betalen voor het pakket. Nadat hij dat had gedaan rende de ‘bezorger’ weg met de pinpas van de man.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.