Purmerend

Partijen vragen debat aan met wethouder Van Meekeren na ophef gasvrije wijk

Purmerend – Zeven Purmerendse partijen dienen vandaag een aanvraag in voor een zogenoemd interpellatiedebat met wethouder Paul van Meekeren. De partijen zijn van mening dat het college de gemeenteraad niet actief heeft geïnformeerd omtrent het verloop van de vorderingen van de aardgasvrije wijk.

Het verzoek is ingediend namens VVD Purmerend, GroenLinks, Leefbaar Purmerend, PVV Purmerend, Gemeentebelangen Purmerend, Hart van Purmerend en Partij voor socialer Purmerend. De ophef over het project ontstond na een publicatie op 16 oktober in het NRC met de titel Proefproject ‘van het gas af’ stilgelegd. De raad moest via de media vernemen dat er problemen waren ontstaan met betrekking tot de uitvoer van het project.

In de aanvraag stellen de partijen dat ook eerdere bewonersbrieven rond ‘Van het gas af’ niet met deRraad zijn gedeeld. Door het achterhouden van informatie is de Raad niet in staat om haar controlerende rol te vervullen. Ook wordt het de wethouder aangerekend om niet direct na het interview met het NRC de Gemeenteraad te informeren, maar te wachten tot de verbazing en irritatie na de publicatie van het artikel op 16 oktober.

Als het verzoek wordt toegekend, zal het debat tijdens de raadsvergadering van 29 oktober plaatsvinden.

Foto: archief-foto

Proeftuin aardgasvrije wijk in Purmerend niet stilgelegd –

Purmerend – Vanochtend kopte de NRC dat het project aardgasvrije wijk in de Overwhere-Zuid zou zijn stilgelegd. Volgens wethouder duurzaamheid Paul van Meekeren is hier absoluut geen sprake van. Hij werd vanochtend onaangenaam verrast door deze kop op de voorpagina van de krant. Hij verzekert dat er van het stilleggen van de proeftuin voor onbepaalde …

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.