Purmerend

Bustour Sinterklaas op 15 november “een route van 31 kilometer door alle wijken van Purmerend”

Purmerend – Dat Sinterklaas met een bus door alle wijken in Purmerend gaat rijden zodat iedereen een glimp van de goedheiligman kan opvangen was al bekend. Dat de route 31 kilometer wordt was nog onbekend. Langzaam maakt de Stichting Purmerend Marktstad steeds meer details bekend.

Sinterklaas heeft hiervoor een cabriobus geregeld en zal tijdens de route van 31 kilometer in ruim 2 uur alle Purmerendse wijken gaan aandoen. De bus zal geen stoppunten hebben. De exacte route is nog onbekend want daar wordt nog aan gewerkt. Deze route zal begin november worden bekend gemaakt worden. Sint hoopt op die manier zo veel mogelijk kinderen te bereiken. De lokale omroep RTV Purmerend zal het geheel live van begin tot einde uitzenden. Makkelijk, want dan hoef je pas naar buiten als Sinterklaas in jouw wijk is.

Coronamaatregelen

De intocht is dit jaar anders dan anders. De volgende regels zijn bepaald voor de bezoekers van de intocht:

  • Iedereen houdt 1,5 meter afstand tot elkaar (behalve huishoudens)
  • Men gaat niet in groepen bij elkaar staan
  • Er mag geen optocht ontstaan door meefietsende of -rijdende voertuigen

Hoewel Sinterklaas hoopt op een mooie intocht, zou het kunnen dat deze alternatieve intocht moet worden aangepast of zelfs afgezegd als gevolg van eventueel nieuwe Corona-maatregelen. Sinterklaas rekent erop dat iedereen zich aan de regels houdt bij het doorgaan van het evenement. Vrijwilligers van de organisatie zullen daarop toezien en waar nodig bijsturen in samenspraak met handhavers van de gemeente Purmerend.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.