14 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomePurmerendBustour Sinterklaas op 15 november "een route van 31 kilometer door alle...

Bustour Sinterklaas op 15 november “een route van 31 kilometer door alle wijken van Purmerend”

Purmerend – Dat Sinterklaas met een bus door alle wijken in Purmerend gaat rijden zodat iedereen een glimp van de goedheiligman kan opvangen was al bekend. Dat de route 31 kilometer wordt was nog onbekend. Langzaam maakt de Stichting Purmerend Marktstad steeds meer details bekend.

Sinterklaas heeft hiervoor een cabriobus geregeld en zal tijdens de route van 31 kilometer in ruim 2 uur alle Purmerendse wijken gaan aandoen. De bus zal geen stoppunten hebben. De exacte route is nog onbekend want daar wordt nog aan gewerkt. Deze route zal begin november worden bekend gemaakt worden. Sint hoopt op die manier zo veel mogelijk kinderen te bereiken. De lokale omroep RTV Purmerend zal het geheel live van begin tot einde uitzenden. Makkelijk, want dan hoef je pas naar buiten als Sinterklaas in jouw wijk is.

Coronamaatregelen

De intocht is dit jaar anders dan anders. De volgende regels zijn bepaald voor de bezoekers van de intocht:

  • Iedereen houdt 1,5 meter afstand tot elkaar (behalve huishoudens)
  • Men gaat niet in groepen bij elkaar staan
  • Er mag geen optocht ontstaan door meefietsende of -rijdende voertuigen

Hoewel Sinterklaas hoopt op een mooie intocht, zou het kunnen dat deze alternatieve intocht moet worden aangepast of zelfs afgezegd als gevolg van eventueel nieuwe Corona-maatregelen. Sinterklaas rekent erop dat iedereen zich aan de regels houdt bij het doorgaan van het evenement. Vrijwilligers van de organisatie zullen daarop toezien en waar nodig bijsturen in samenspraak met handhavers van de gemeente Purmerend.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14 ° C
16.1 °
12.8 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
18 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.