20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomePurmerendDijklander Ziekenhuis plaatst eerste coronapatiënten over naar andere ziekenhuizen

Dijklander Ziekenhuis plaatst eerste coronapatiënten over naar andere ziekenhuizen

Purmerend / Hoorn – Het Dijklander Ziekenhuis merkt nog steeds een stijging van het aantal coronapatiënten. Vandaag zijn de eerste coronapatiënten overgeplaatst naar ziekenhuizen buiten de provincie. Voor het weekend moeten de helikopterplaatsen bij het ziekenhuis klaar zijn voor gebruik, zodat patiënten vervoerd kunnen worden naar ziekenhuizen in Duitsland, mocht dat nodig zijn.

Op de locaties Hoorn en Purmerend samen liggen op dit moment veertig coronapatiënten, waarvan zeven op de intensive care. “Ik zie dat wij tegen de grenzen oplopen van wat wij kunnen doen”, vertelt woordvoerder Esther Muusse. “We hebben vandaag helaas drie patiënten moeten overplaatsen naar Groningen en Friesland.”

Volgens Muusse kan de situatie in het ziekenhuis per dag verschillen. Morgen kunnen er weer mensen opknappen of juist niet. Of de helikopterplaatsen dan ook echt gebruikt gaan worden, is niet te zeggen.

Die kijk op de toekomst kan Muusse niet geven. Wat zij wel ziet, is dat haar collega’s alle zeilen bijzetten voor zorg aan coronapatiënten. “Ik zie dat onze collega’s hun stinkende best doen, daar heb ik heel veel bewondering voor.”

Operaties

“We zijn wel weer bezig om te kijken wat we kunnen doen om het aantal plaatsen verder uit te breiden”, aldus Muusse. “Tegelijkertijd willen we niet nog meer operaties uitstellen en de polikliniek openhouden.”

Een aantal operaties wordt uitgesteld. Volgens Muusse gaat het hier om de operaties die niet binnen twee maanden uitgevoerd moeten worden. “Het gaat met name om orthopedische operaties, zoals aan de knie en heup. Maar vergis je niet, die mensen hebben ontzettend veel pijn. We doen dat met pijn in ons hart.”



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.