Purmerend

Dijklander Ziekenhuis plaatst eerste coronapatiënten over naar andere ziekenhuizen

Purmerend / Hoorn – Het Dijklander Ziekenhuis merkt nog steeds een stijging van het aantal coronapatiënten. Vandaag zijn de eerste coronapatiënten overgeplaatst naar ziekenhuizen buiten de provincie. Voor het weekend moeten de helikopterplaatsen bij het ziekenhuis klaar zijn voor gebruik, zodat patiënten vervoerd kunnen worden naar ziekenhuizen in Duitsland, mocht dat nodig zijn.

Op de locaties Hoorn en Purmerend samen liggen op dit moment veertig coronapatiënten, waarvan zeven op de intensive care. “Ik zie dat wij tegen de grenzen oplopen van wat wij kunnen doen”, vertelt woordvoerder Esther Muusse. “We hebben vandaag helaas drie patiënten moeten overplaatsen naar Groningen en Friesland.”

Volgens Muusse kan de situatie in het ziekenhuis per dag verschillen. Morgen kunnen er weer mensen opknappen of juist niet. Of de helikopterplaatsen dan ook echt gebruikt gaan worden, is niet te zeggen.

Die kijk op de toekomst kan Muusse niet geven. Wat zij wel ziet, is dat haar collega’s alle zeilen bijzetten voor zorg aan coronapatiënten. “Ik zie dat onze collega’s hun stinkende best doen, daar heb ik heel veel bewondering voor.”

Operaties

“We zijn wel weer bezig om te kijken wat we kunnen doen om het aantal plaatsen verder uit te breiden”, aldus Muusse. “Tegelijkertijd willen we niet nog meer operaties uitstellen en de polikliniek openhouden.”

Een aantal operaties wordt uitgesteld. Volgens Muusse gaat het hier om de operaties die niet binnen twee maanden uitgevoerd moeten worden. “Het gaat met name om orthopedische operaties, zoals aan de knie en heup. Maar vergis je niet, die mensen hebben ontzettend veel pijn. We doen dat met pijn in ons hart.”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.