Purmerend

Purmerend: Helikopter landplaats achter het Dijklander Ziekenhuis

Purmerend – De verwachte helikopter landplaats op het parkeerterrein aan de achterzijde van het Dijklander Ziekenhuis staat er. De helikopter landplaats is gereed gemaakt om eventueel coronapatienten over te plaatsen naar andere ziekenhuizen in Nederland of Duitsland als de capaciteit in het Dijklander niet meer toereikend is .

Gisteren vertelde woordvoerder Esther Muusse al dat ze helaas drie patiënten hebben moeten overplaatsen naar Groningen en Friesland.

Volgens Muusse kan de situatie in het ziekenhuis per dag verschillen. Morgen kunnen er weer mensen opknappen of juist niet. Of de helikopterplaats dan ook echt gebruikt gaan worden, is niet te zeggen.

Die kijk op de toekomst kan Muusse niet geven. Wat zij wel ziet, is dat haar collega’s alle zeilen bijzetten voor zorg aan coronapatiënten. “Ik zie dat onze collega’s hun stinkende best doen, daar heb ik heel veel bewondering voor.”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.