Regionaal

Vannacht gaat de wintertijd in “Je wint-er-tijd mee”

Regionaal – Vannacht gaat de wintertijd weer in. In de nacht van zaterdag op zondag, gaat de klok om 03:00 uur weer terug naar 02:00 uur. We kunnen dus een uurtje langer slapen. Het wordt een uur eerder licht en een uur eerder donker.

Ook volgend jaar blijven we de klok gewoon verzetten. In 2021 moeten alle EU-lidstaten een keuze maken of ze vasthouden aan de winter- of aan de zomertijd. Nederland wil van de EU eerst nog een betere onderbouwing. Nederland zou aan de wintertijd (de normale tijd) willen vasthouden. Volgend jaar zou het dan mogelijk zijn dat Nederland voor de laatste keer de klok verzet.

Eigenlijk zou deze beslissing al in 2019 gemaakt worden, maar de verschillende landen konden niet op korte termijn eens worden wat de nieuwe tijd moet worden. Wel heeft ons land aangegeven in dezelfde tijdszone te willen blijven als buurlanden Duitsland en Belgie.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.