10.2 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
HomeRegionaalVannacht gaat de wintertijd in "Je wint-er-tijd mee"

Vannacht gaat de wintertijd in “Je wint-er-tijd mee”

Regionaal – Vannacht gaat de wintertijd weer in. In de nacht van zaterdag op zondag, gaat de klok om 03:00 uur weer terug naar 02:00 uur. We kunnen dus een uurtje langer slapen. Het wordt een uur eerder licht en een uur eerder donker.

Ook volgend jaar blijven we de klok gewoon verzetten. In 2021 moeten alle EU-lidstaten een keuze maken of ze vasthouden aan de winter- of aan de zomertijd. Nederland wil van de EU eerst nog een betere onderbouwing. Nederland zou aan de wintertijd (de normale tijd) willen vasthouden. Volgend jaar zou het dan mogelijk zijn dat Nederland voor de laatste keer de klok verzet.

Eigenlijk zou deze beslissing al in 2019 gemaakt worden, maar de verschillende landen konden niet op korte termijn eens worden wat de nieuwe tijd moet worden. Wel heeft ons land aangegeven in dezelfde tijdszone te willen blijven als buurlanden Duitsland en Belgie.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.2 ° C
10.6 °
10 °
94 %
2.2kmh
100 %
vr
10 °
za
9 °
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.