Purmerend

Mondkapjes voor inwoners uit Purmerend met een laag inkomen

Purmerend – De gemeente Purmerend heeft 15.000 euro uitgetrokken om mensen met een laag inkomen te voorzien van herbruikbare mondkapjes. Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen wordt het gebruik van een mondkapje op veel plekken in Nederland dringend geadviseerd of is het verplicht gesteld. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 13 jaar.

Het college heeft besloten dat alle bij de gemeente bekende huishoudens met een laag inkomen gratis 3 herbruikbare mondkapjes per persoon aan kunnen vragen als zij nog geen herbruikbare mondkapjes hebben.

3100 huishoudens (4.000 tot 4.500 personen van 12 jaar en ouder) met een laag inkomen die bekend zijn bij de gemeente ontvangen volgende week een brief met de mogelijkheid om mondkapjes per e-mail of telefoon aan te vragen. Het gaat om ongeveer 13.500 herbruikbare mondkapjes.

Het college zegt te doen wat passend is. “Veel mensen beschikken mogelijk al over (herbruikbare) mondkapjes of willen ze niet hebben.”

Vanaf 5 november worden de herbruikbare mondkapjes kosteloos verzonden naar de aanvragers.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.