26 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendMondkapjes voor inwoners uit Purmerend met een laag inkomen

Mondkapjes voor inwoners uit Purmerend met een laag inkomen

Purmerend – De gemeente Purmerend heeft 15.000 euro uitgetrokken om mensen met een laag inkomen te voorzien van herbruikbare mondkapjes. Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen wordt het gebruik van een mondkapje op veel plekken in Nederland dringend geadviseerd of is het verplicht gesteld. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 13 jaar.

Het college heeft besloten dat alle bij de gemeente bekende huishoudens met een laag inkomen gratis 3 herbruikbare mondkapjes per persoon aan kunnen vragen als zij nog geen herbruikbare mondkapjes hebben.

3100 huishoudens (4.000 tot 4.500 personen van 12 jaar en ouder) met een laag inkomen die bekend zijn bij de gemeente ontvangen volgende week een brief met de mogelijkheid om mondkapjes per e-mail of telefoon aan te vragen. Het gaat om ongeveer 13.500 herbruikbare mondkapjes.

Het college zegt te doen wat passend is. “Veel mensen beschikken mogelijk al over (herbruikbare) mondkapjes of willen ze niet hebben.”

Vanaf 5 november worden de herbruikbare mondkapjes kosteloos verzonden naar de aanvragers.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
26 ° C
27.8 °
25 °
65 %
2.7kmh
7 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.