7.9 C
Purmerend
zaterdag 25 maart 2023
HomeVolendamConfrontatie tussen buurtbewoners en politie zorgt voor onrustige nacht in Volendam (video)

Confrontatie tussen buurtbewoners en politie zorgt voor onrustige nacht in Volendam (video)

Edam-Volendam – Een aanhouding van een 46-jarige man aan de Boezelgracht in Volendam is vannacht uitgemond in een confrontatie tussen omstanders en de politie. Twee andere Volendammers van 47 en 50 jaar zijn aangehouden voor het beledigen van agenten.

De politie kreeg om 1.00 uur een melding van vuurwerkoverlast op de Boezelgracht. Ook zou een groep jongeren voor overlast zorgen en zich niet aan de coronamaatregelen houden. 

Op de P.C. Hooftgracht kwamen agenten een groepje jongeren tegen. Volgens de politie liep een 46-jarige man met een krat bier langs, toen de agenten in gesprek waren met de jongeren. De man bemoeide zich met het gesprek en toen de agenten hem verzochten om weg te gaan, begon hij zich op te dringen. Daarop besloten de agenten om hem aan te houden.

Belediging

Daarna escaleerde de situatie. Steeds meer omstanders bemoeiden zich met de aanhouding. “Omstanders beledigden de agenten met termen als ‘NSB’ers’ en ‘varkens'”, zegt een woordvoerder van de politie. Twee Volendammers van 47 en 50 jaar werden daarom aangehouden wegens belediging. 

Het is al langer onrustig in Volendam. Jongeren zouden regelmatig voorbijgangers naroepen en de incidenten lijken erger te worden. Daarom stuurde de gemeente Edam-Volendam vorige week 32 jongeren een brief over een mogelijk groepsverbod. Het verbod moet ervoor zorgen dat er in het Middengebied minder jongeren bij elkaar komen. 

Of deze jongeren ook vannacht betrokken waren, is niet duidelijk. De gemeente gaat morgen in gesprek met de politie over de ongeregeldheden van afgelopen nacht. 


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
7.9 ° C
8.3 °
7.2 °
89 %
1.3kmh
34 %
zo
7 °
ma
7 °
di
8 °
wo
11 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.