112Purmerend

Burgemeester sluit pand op de Koog wegens 1226 hennepstekken en 36 moederplanten

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 3 november 2020 een drugspand aan de Cantekoogweg op bedrijventerrrein de Koog voor drie maanden gesloten. In het pand is een hennepkwekerij met 1226 hennepstekken en 36 moederplanten aangetroffen.

Het zou het 11e pand zijn die de burgemeester dit jaar sluit wegens overtreding van de opiumwet. De gebruikers mogen door de sluiting het pand voor drie maanden niet betreden.

Op het pand dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

Volgens de burgemeester is de sluiting vooral bedoeld om de bekendheid van het pand als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. “Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend.”, schrijft de burgemeester.

Het betreffende pand aan de Cantekoogweg

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.