Purmerend

Markante kastanjeboom op de Kaasmarkt wegens ziekte eruit

Purmerend – Vandaag ging de markante kastanjeboom op de Kaasmarkt eruit. De boom is dood gegaan door de kastanjebloedingsziekte en moet worden vervangen. Op maandag 16 november komt er een hopbeuk voor terug. 

De kastanjeboom leed onder de kastanjebloedingsziekte en is dood gegaan. De boombeheerder van de gemeente heeft een grote hopbeuk uitgezocht voor deze plek. Voordat de nieuwe boom erin komt, wordt de grond bewerkt om de groeiplaats voor de nieuwe hopbeuk te verbeteren.

De nieuwe boom die uitgezocht is door de boombeheerder

Wethouder Eveline Tijmstra: “Deze nieuwe werkwijze komt uit het Bomenplan van de gemeente: de duiding waarom we genoodzaakt zijn om bomen weg te halen door bijvoorbeeld ziektes, het zelf uitzoeken van nieuwe bomen, het verbeteren van de groeiplaats van bomen en een andere plantkeuze.”

Lees hieronder de blog van de wethouder.

Zelf de boom uitkiezen

Op de Kaasmarkt, midden in het centrum van Purmerend, staat een grote boom. Een Kastanje. Om de plek van de boom nog beter te markeren, hebben we er kortgeleden een mooie houten bank omheen gezet. Dit ziet er prachtig uit en geeft bezoekers aan de binnenstad een plek om even te zitten.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.