21.2 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeRegionaalNoord-Holland gaat gezamenlijk de strijd aan tegen drugscriminaliteit

Noord-Holland gaat gezamenlijk de strijd aan tegen drugscriminaliteit

Regionaal – Sinds 1 november geldt er een nieuw Drugsconvenant in Noord-Holland. In het convenant staan afspraken over het onderling uitwisselen van informatie, zodat hennepkwekerijen en drugslabs nog beter kunnen worden opgespoord. Burgemeester Don Bijl van de gemeente Purmerend ondertekende dit convenant.

Samen met nog 33 andere gemeenten en politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie Noord-Holland, woningcorporaties en woningbouwverenigingen, netwerkbeheerders, drinkwaterbedrijven, waterschappen, intergemeentelijke sociale diensten en omgevingsdiensten gaat gemeente Purmerend de strijd aangegaan tegen drugscriminaliteit.
 
“Het is belangrijk om de georganiseerde drugscriminaliteit hard aan te pakken”, aldus burgemeester Don Bijl. “Door nieuwe vormen van druggerelateerde criminaliteit volstond het ‘hennep-convenant’ niet meer. In dit nieuwe convenant staan duidelijke afspraken over het onderling uitwisselen van informatie. Hierdoor kunnen hennepkwekerijen en drugslabs nog beter worden opgespoord.”

Aanpakken drugscriminaliteit draagt bij aan een veilige woonomgeving

“De gemeente Purmerend maakt zich hard voor de aanpak van drugscriminaliteit”, vervolgt Don Bijl. “Het is bij wet verboden en zorgt voor onveilige situaties in woonwijken, op bedrijventerreinen en in het buitengebied en dat willen we voorkomen. Ik ben blij dat deze samenwerking het nog beter mogelijk maakt drugscriminaliteit aan te pakken.”
 
De burgemeester roept op om verdachte situaties in uw omgeving te melden bij de politie. Meer informatie over de gevaren van drugsproductielocaties en hoe u ze kunt herkennen, vindt u op www.nhdrugsalert.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
21.2 ° C
22.2 °
19.4 °
59 %
1.3kmh
14 %
wo
20 °
do
19 °
vr
22 °
za
20 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.