Regionaal

Noord-Holland gaat gezamenlijk de strijd aan tegen drugscriminaliteit

Regionaal – Sinds 1 november geldt er een nieuw Drugsconvenant in Noord-Holland. In het convenant staan afspraken over het onderling uitwisselen van informatie, zodat hennepkwekerijen en drugslabs nog beter kunnen worden opgespoord. Burgemeester Don Bijl van de gemeente Purmerend ondertekende dit convenant.

Samen met nog 33 andere gemeenten en politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie Noord-Holland, woningcorporaties en woningbouwverenigingen, netwerkbeheerders, drinkwaterbedrijven, waterschappen, intergemeentelijke sociale diensten en omgevingsdiensten gaat gemeente Purmerend de strijd aangegaan tegen drugscriminaliteit.
 
“Het is belangrijk om de georganiseerde drugscriminaliteit hard aan te pakken”, aldus burgemeester Don Bijl. “Door nieuwe vormen van druggerelateerde criminaliteit volstond het ‘hennep-convenant’ niet meer. In dit nieuwe convenant staan duidelijke afspraken over het onderling uitwisselen van informatie. Hierdoor kunnen hennepkwekerijen en drugslabs nog beter worden opgespoord.”

Aanpakken drugscriminaliteit draagt bij aan een veilige woonomgeving

“De gemeente Purmerend maakt zich hard voor de aanpak van drugscriminaliteit”, vervolgt Don Bijl. “Het is bij wet verboden en zorgt voor onveilige situaties in woonwijken, op bedrijventerreinen en in het buitengebied en dat willen we voorkomen. Ik ben blij dat deze samenwerking het nog beter mogelijk maakt drugscriminaliteit aan te pakken.”
 
De burgemeester roept op om verdachte situaties in uw omgeving te melden bij de politie. Meer informatie over de gevaren van drugsproductielocaties en hoe u ze kunt herkennen, vindt u op www.nhdrugsalert.nl.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.