17.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomePurmerendAlternatief intocht Sinterklaas: Sint & Mick (vieren feest met iedereen!)

Alternatief intocht Sinterklaas: Sint & Mick (vieren feest met iedereen!)


Purmerend – Op woensdag 4 november werd bekend dat de intocht van Sinterklaas in Purmerend helaas niet door kon gaan. Direct na afgelasting kondigde RTV Purmerend aan dat zij bezig waren met een alternatief. Nu is er meer bekend.

RTV Purmerend komt namelijk op zondag 15 november met het programma Sint & Mick (vieren feest met iedereen!). In een coronaproof setting zal Mick Smits de Goedheiligman ontvangen in de studio van RTV Purmerend. Het wordt een vol en gezellig programma, met digitaal publiek en antwoorden op prangende vragen. Mick Smits heeft er in elk geval al zin in: “Het is altijd weer een feest om de Sint te mogen verwelkomen, ik ben blij dat het nu zelfs in coronatijd toch mogelijk is”.

Mensen die onderdeel willen zijn van het digitale publiek, kunnen zich aanmelden vóór zaterdag 14 november 12:00 uur.

Dit doen zij door een mail naar mick@rtvpurmerend.nl te sturen. De gelukkigen ontvangen dan instructies hoe ze aanwezig kunnen zijn. Uiteraard is voor mensen die niet aanwezig kunnen of willen zijn, het programma gewoon via RTV Purmerend te volgen. Deze begint op zondag 15 november om 13:00 uur op RTV Purmerend. De zender is te ontvangen via Ziggo kanaal 36 (met DVB-C ontvanger kanaal 328) of KPN kanaal 1390 (met de witte afstandsbediening kanaal 336).

Hoewel Stichting Marktstad Purmerend eerder een alternatief had bedacht om de intocht van Sinterklaas door middel van een bustour door Purmerend toch door te laten gaan, was burgemeester Don Bijl donderdag 4 november genoodzaakt het feest toch af te gelasten. Hij is bang voor een grote toeloop van mensen van buiten Purmerend en ongeregeldheden. “Ik heb geen zin om mensen uit elkaar te gaan duwen omdat er een optocht van Sinterklaas is en ik ben ook wel een beetje bang voor degene die een kort lontje hebben, die zich er niets van willen aantrekken.”, zei hij.

Relevante artikelen:

Sinterklaasintocht Purmerend gaat niet door –

Purmerend – De Stichting Markstad had goede bedoelingen en besloot eerder om de sinterklaasintocht door te laten gaan, al zou dat dit jaar wel anders zijn. Sinterklaas zou op 15 november in een open bus een route van 31 kilometer door Purmerend gaan rijden. In een interview met Mick Smits van RTV Purmerend laat burgemeester …

Bustour Sinterklaas op 15 november “een route van 31 kilometer door alle wijken van Purmerend” –

Purmerend – Dat Sinterklaas met een bus door alle wijken in Purmerend gaat rijden zodat iedereen een glimp van de goedheiligman kan opvangen was al bekend. Dat de route 31 kilometer wordt was nog onbekend. Langzaam maakt de Stichting Purmerend Marktstad steeds meer details bekend.

Sinterklaasintocht gaat door, bustour door Purmerend –

Purmerend – De Sinterklaasintocht van Purmerend op zondag 15 november gaat door. De gemeente heeft de plannen van de organisatie goedgekeurd en de vergunning voor de bustour verleend. De organisatie laat op hun website weten dat ze druk bezig zijn met de organisatie van de intocht en dat er voldaan wordt aan de RIVM richtlijnen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.9 °
16 °
55 %
3.1kmh
100 %
ma
18 °
di
15 °
wo
17 °
do
16 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.