23.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendDrie keer zoveel daklozen welkom bij Purmerendse opvang dankzij verwarmde kas

Drie keer zoveel daklozen welkom bij Purmerendse opvang dankzij verwarmde kas

Purmerend – De inloopvoorziening voor daklozen aan de Zeevangstraat in Purmerend wordt met oog op de naderende winter uitgebreid. Omdat de gemeente in de binnentuin een grote verwarmde kas laat bouwen, is er vanaf volgende maand ruimte voor drie keer zoveel daklozen. 

Vanwege de corona-afstandsregel kunnen er bij de inloopvoorziening momenteel maar zes mensen tegelijk worden opgevangen. Dat is te weinig, vindt de gemeente, die daarom heeft besloten om in de binnentuin een verwarmde kas met een oppervlak van vijftig vierkante meter te laten bouwen.

Zodra die klaar is, kunnen er 18 mensen tegelijk terecht. Bovendien zijn er coronasneltesten beschikbaar en zijn er quarantainemogelijkheden voor besmette dak- en thuislozen. 

De bouw van de kas ging vandaag van start en zal ongeveer anderhalve week in beslag nemen. Bouwverkeer en werkzaamheden kunnen overlast opleveren, waarschuwt de gemeente.

Verruimde openingstijden

Sinds 1 november is de opvang aan de Zeevangstraat bij wijze van experiment langer – tot 20.00 uur – open dan gebruikelijk. Daarmee sluiten de tijden van de dag- en de nachtopvang beter op elkaar aan en hoeven mensen niet meer voor korte tijd naar buiten te worden gestuurd.  

Hoewel onder meer door corona de capaciteit onder druk staat, heeft de gemeente de ambitie om net als doordeweeks in het weekend van 8.00 uur ‘s ochtends tot 8.00 uur ‘s avonds de deuren te openen. “Er wordt op dit moment hard gewerkt om dit op korte termijn voor elkaar te krijgen.”  

Betere voorzieningen

De komende tijd worden de voorzieningen voor dak- en thuislozen in Purmerend verder uitgebreid en verbeterd, zo is de verwachting. Van de 50 miljoen subsidie die het Rijk beschikbaar heeft gesteld voor dit doel, heeft de gemeente Purmerend 750.000 euro gekregen. De gemeente onderzoekt nog hoe ze dit het best kan besteden. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
23.3 ° C
25 °
20 °
52 %
2.7kmh
3 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.