12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendDijklander Ziekenhuis creëert Gedenktuin bij hoofdingang

Dijklander Ziekenhuis creëert Gedenktuin bij hoofdingang

Purmerend / Hoorn – Vanwege corona kan het Dijklander Ziekenhuis de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomsten niet organiseren. Om naasten van overleden patiënten toch een mogelijkheid te bieden om te gedenken, krijgen beide hoofdlocaties van het Dijklander Ziekenhuis een Gedenktuin.

Geestelijk verzorger Annemieke Kuin: “De plek waar een dierbare is overleden blijft je altijd bij. Het ziekenhuis is voor altijd verbonden met het overlijden van deze dierbare. Van mensen die eerdere herdenkingsbijeenkomsten bezochten weten we hoe fijn ze het vinden om ook in het ziekenhuis stil te kunnen staan bij dit verlies.” Naasten van patiënten die dit jaar in het ziekenhuis zijn overleden krijgen dan ook als eerste een uitnodiging met bloembolletjes voor de gedenktuin. Op diverse data mogen zij de bolletjes komen planten en in het voorjaar bloemenzaad. Ook medewerkers zijn welkom.

In Hoorn komt de Dijklander Gedenktuin aan het dijkje bij de stationsingang, in Purmerend op het groene dijkje bij de hoofdingang. De eerste bollen worden komende week geplant in Hoorn.

Digitale tuin

Iedereen die zich geroepen voelt, kan ook een bijdrage leveren aan de digitale gedenktuin: www.dijklanderziekenhuis.nl/gedenktuin. Hier kun je een tekening of foto van een lievelingsbloem of plant uploaden. Zo groeien, bloeien en veranderen zowel de fysieke als de online Gedenktuin. De aanblik van beide tuinen verandert continu, net als het leven. In het voorjaar zal de tuin er anders uitzien dan in de zomer. Op de website verandert de tuin steeds van vorm en kleur door toevoegingen van nieuwe afbeeldingen.

Gedenktuin

Via onderstaand formulier kunt u een bijdrage toevoegen aan de digitale gedenktuin. Gebruik zelfgemaakte foto’s of rechtenvrije foto’s. De redactie behoudt het recht om ongepaste afbeeldingen en/of teksten niet te plaatsen. Tijdens werkdagen publiceren we binnen één dag uw bijdrage.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.