Purmerend

Dijklander Ziekenhuis creëert Gedenktuin bij hoofdingang

Purmerend / Hoorn – Vanwege corona kan het Dijklander Ziekenhuis de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomsten niet organiseren. Om naasten van overleden patiënten toch een mogelijkheid te bieden om te gedenken, krijgen beide hoofdlocaties van het Dijklander Ziekenhuis een Gedenktuin.

Geestelijk verzorger Annemieke Kuin: “De plek waar een dierbare is overleden blijft je altijd bij. Het ziekenhuis is voor altijd verbonden met het overlijden van deze dierbare. Van mensen die eerdere herdenkingsbijeenkomsten bezochten weten we hoe fijn ze het vinden om ook in het ziekenhuis stil te kunnen staan bij dit verlies.” Naasten van patiënten die dit jaar in het ziekenhuis zijn overleden krijgen dan ook als eerste een uitnodiging met bloembolletjes voor de gedenktuin. Op diverse data mogen zij de bolletjes komen planten en in het voorjaar bloemenzaad. Ook medewerkers zijn welkom.

In Hoorn komt de Dijklander Gedenktuin aan het dijkje bij de stationsingang, in Purmerend op het groene dijkje bij de hoofdingang. De eerste bollen worden komende week geplant in Hoorn.

Digitale tuin

Iedereen die zich geroepen voelt, kan ook een bijdrage leveren aan de digitale gedenktuin: www.dijklanderziekenhuis.nl/gedenktuin. Hier kun je een tekening of foto van een lievelingsbloem of plant uploaden. Zo groeien, bloeien en veranderen zowel de fysieke als de online Gedenktuin. De aanblik van beide tuinen verandert continu, net als het leven. In het voorjaar zal de tuin er anders uitzien dan in de zomer. Op de website verandert de tuin steeds van vorm en kleur door toevoegingen van nieuwe afbeeldingen.

Gedenktuin

Via onderstaand formulier kunt u een bijdrage toevoegen aan de digitale gedenktuin. Gebruik zelfgemaakte foto’s of rechtenvrije foto’s. De redactie behoudt het recht om ongepaste afbeeldingen en/of teksten niet te plaatsen. Tijdens werkdagen publiceren we binnen één dag uw bijdrage.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.