22.7 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomeBeemsterTweede Kamer is begonnen met de schriftelijke voorbereiding herindeling Beemster en...

Tweede Kamer is begonnen met de schriftelijke voorbereiding herindeling Beemster en Purmerend

Purmerend / Beemster- De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal is begonnen met de schriftelijke voorbereiding van het wetsvoorstel Herindeling van de gemeenten Beemster en Purmerend.

De commissie stelt betrokkenen en belangstellenden tot uiterlijk 9 december 2020 in de gelegenheid schriftelijk commentaar op het genoemde wetsvoorstel in te dienen waarna zij aan de hand van de ingekomen reacties zal bepalen of er een openbare hoorzitting wordt gehouden.

Ieder die tijdens een eventuele hoorzitting wil inspreken moet dit in zijn schriftelijke reactie melden en een contactpunt vermelden (email of telefoonnummer) zodat een eventuele uitnodiging snel kan worden verstrekt. Aanmelding voor de hoorzitting geeft niet zonder meer recht op deelname.

Voor toelating tot een eventuele hoorzitting hanteert de commissie de volgende regels.

  • Aan iedere betrokken gemeente wordt spreekrecht gegeven, desgewenst voor College en Raad afzonderlijk. Aan afzonderlijke fracties uit de onderscheiden gemeenteraden en aan besturen van plaatselijke partijafdelingen zal geen spreektijd worden toegekend.
  • De commissie ruimt graag spreektijd in voor personen die namens een georganiseerd maatschappelijk verband spreken. Aan individuele burgers, die slechts op persoonlijke titel willen inspreken, zal geen spreektijd worden toegekend.

Indien de commissie tot het houden van een hoorzitting besluit, zal deze plaatsvinden op woensdag 16 december 2020 in het gebouw van de Tweede Kamer.

Reacties op het wetsvoorstel kunnen worden gericht aan:

De adjunct-griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, drs. F.M.J. Hendrickx,
Tweede Kamer der Staten-Generaal,
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag.
of via E-mail: [email protected]

Het wetsvoorstel en alle onderliggende stukken is op onderstaande website te lezen.

Overheid.nl > Officiële bekendmakingen

Publicaties > Alle stukken betreffende de fusie tussen Purmerend en Beemster.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,964FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.9 °
21 °
75 %
2.2kmh
100 %
zo
23 °
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.