Purmerend

Purmerend = Waterlandsgoed, kent u die slogan? (poll)

Purmerend – Vanaf 2018 ging er al een bedrag van ruim € 375.000 naar de stadspromotie van Purmerend. Uit een evaluatie door de gemeente blijkt dat slechts 4% van de ondervraagden de slogan ‘Purmerend = Waterlandsgoed’ actief weet te noemen.

Ook als men de slogan te zien krijgt, herkent 73% deze nog steeds niet. 56% van de ondervraagden voelt zich niet of helemaal niet aangesproken door de campagne van de gemeente.

De gemeente schrijft dat uit de evaluatie van de stadspromotie blijkt dat in de achterliggende periode waarin dit is opgestart door alle betrokkenen met veel energie en enthousiasme is gewerkt aan zaken die goed zijn voor de stad. “Veel verbindingen tussen betrokken ondernemers en organisaties zijn gelegd en de banden zijn versterkt. Ondernemers en instellingen uit de stad hebben aangegeven stadspromotie graag op een hoger niveau te willen brengen.”

Door o.a. spotjes op social media, banieren in de binnenstad en een eigen website is er inhoudelijk vorm gegeven aan de stadspromotie van Purmerend.

Duidelijke kaders ontbraken

“Omdat duidelijke kaders ontbraken is het onvoldoende mogelijk om te meten in hoeverre bestedingen hebben bijgedragen aan de doelstellingen. De conclusie kan worden getrokken dat de gekozen aanpak bijstelling behoeft. Wel ziet het college dat de gemeentelijke ambities groter zijn dan de huidige opzet en inzet van stadspromotie. ln lijn met ondernemers en instellingen zien wij meer potentie in stadspromotie.”

Stadspromotie breder

Door de aanstaande fusie met de Beemster moet het plan van de stadspromotie naar een bredere niveau worden getild. “Onder de vlag van Purmerend 2040 wordt een economische visie opgesteld voor de nieuwe gemeente. Die visie zal samen met de andere visies onder de paraplu van Purmerend 2040 de inhoudelijke voeding geven voor de verbreding van stadspromotie.”

De economische visie van (het nieuwe) Purmerend zal in het eerste kwartaal van 2021 door de gemeenteraad worden behandeld.

Purmerend = Waterlandsgoed, kent u die slogan?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.