22 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendPurmerend = Waterlandsgoed, kent u die slogan? (poll)

Purmerend = Waterlandsgoed, kent u die slogan? (poll)

Purmerend – Vanaf 2018 ging er al een bedrag van ruim € 375.000 naar de stadspromotie van Purmerend. Uit een evaluatie door de gemeente blijkt dat slechts 4% van de ondervraagden de slogan ‘Purmerend = Waterlandsgoed’ actief weet te noemen.

Ook als men de slogan te zien krijgt, herkent 73% deze nog steeds niet. 56% van de ondervraagden voelt zich niet of helemaal niet aangesproken door de campagne van de gemeente.

De gemeente schrijft dat uit de evaluatie van de stadspromotie blijkt dat in de achterliggende periode waarin dit is opgestart door alle betrokkenen met veel energie en enthousiasme is gewerkt aan zaken die goed zijn voor de stad. “Veel verbindingen tussen betrokken ondernemers en organisaties zijn gelegd en de banden zijn versterkt. Ondernemers en instellingen uit de stad hebben aangegeven stadspromotie graag op een hoger niveau te willen brengen.”

Door o.a. spotjes op social media, banieren in de binnenstad en een eigen website is er inhoudelijk vorm gegeven aan de stadspromotie van Purmerend.

Duidelijke kaders ontbraken

“Omdat duidelijke kaders ontbraken is het onvoldoende mogelijk om te meten in hoeverre bestedingen hebben bijgedragen aan de doelstellingen. De conclusie kan worden getrokken dat de gekozen aanpak bijstelling behoeft. Wel ziet het college dat de gemeentelijke ambities groter zijn dan de huidige opzet en inzet van stadspromotie. ln lijn met ondernemers en instellingen zien wij meer potentie in stadspromotie.”

Stadspromotie breder

Door de aanstaande fusie met de Beemster moet het plan van de stadspromotie naar een bredere niveau worden getild. “Onder de vlag van Purmerend 2040 wordt een economische visie opgesteld voor de nieuwe gemeente. Die visie zal samen met de andere visies onder de paraplu van Purmerend 2040 de inhoudelijke voeding geven voor de verbreding van stadspromotie.”

De economische visie van (het nieuwe) Purmerend zal in het eerste kwartaal van 2021 door de gemeenteraad worden behandeld.

Purmerend = Waterlandsgoed, kent u die slogan?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22 ° C
23.9 °
20.6 °
65 %
2.7kmh
1 %
ma
21 °
di
20 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.