26 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeRegionaalRutte: "Er gloort licht aan het einde van de lange tunnel"

Rutte: “Er gloort licht aan het einde van de lange tunnel”

Regionaal – Vanavond gaven premier Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie. In de persconferentie gaf Rutte aan dat er licht gloort aan het einde van de lange tunnel maar dat wij er helaas nog niet zijn.

De premier gaf aan dat coronacijfers nog steeds te hoog zijn, maar dat de trend dalende is. “En dat is positief. De cijfers laten zien dat ons gedrag werkt en dat de R duidelijk onder de 1 zit. Natuurlijk hoop je altijd op nog meer en nog beter en nog sneller, maar al met al houdt Nederland zich aan de regels. Ik vind dat een compliment aan ons allen. Ik hoop dat deze ontwikkeling een motivatie is om het vol te houden en een tandje bij te zetten. Bijvoorbeeld in supermarkten en thuis.”

De cijfers geven aanleiding voor een lichte versoepeling van de coronamaatregelen. De maatregelen gaan om middernacht terug naar zoals die twee weken terug golden. Dat betekent dat mensen thuis weer drie gasten mogen ontvangen in plaats van twee. Buiten mogen mensen weer met vier mensen samen zijn. Theaters, musea, zwembaden, openbare bibliotheken en pretparken gaan weer open. Ook mogen mensen weer sporten in groepslessen. 

Evenementen blijven verboden en de horeca blijft gesloten. Als de coronawet op 1 december ingaat dan worden mondkapjes verplicht in winkels en andere publieke binnenruimten. Ook adviseert de premier tot medio januari niet naar het buitenland te reizen, tenzij dat strikt noodzakelijk is.

Volgens minister De Jonge is het half december mogelijk een eerste versoepeling van de coronamaatregelen door te voeren als het aantal besmette mensen volgens dezelfde lijn blijft dalen. De Jonge denkt daar begin december meer duidelijkheid over te kunnen geven.

“Juist dit jaar is extra aandacht nodig voor elkaar en onze omgeving. Dan helpt het als de kersttafel weer iets groter is. Tegelijkertijd moeten we zorgen dat we onszelf geen derde golf cadeau doen”, zei De Jonge. “Hou vol.”

Nederlanders hoeven zich geen zorgen te maken over de veiligheid en effectiviteit van een toekomstig coronavaccin, zei minister De Jonge. Hij reageerde op onderzoek waaruit naar voren kwam dat de vaccinatiebereidheid onder Nederlanders aan het afnemen is. De Jonge zei ook dat er geen vaccinatieplicht komt.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
26 ° C
27.8 °
25 °
65 %
2.7kmh
7 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.